Ексклюзиви
пʼятниця, 26 липня 2013 09:35

Bugatti випустить шість мега-ексклюзивних гіперкарів

Автомобільна компанія Bugatti випустить шість спеціальних модифікацій гіперкара Veyron Grand Sport Vitesse, кожна з яких буде присвячена людям, що відіграли найбільш важливі ролі у розвитку марки за всю її 104-річну історію.

Причому автовиробник планує показувати по одній версії кожні два місяці.

Зазначимо, що перша з версій створена на честь французького гонщика Жан-Пьерра Вімілля, який за кермом автомобіля Bugatti здобув дві перемоги у марафоні "24 години Ле-Мана" - у 1937 і 1939 роках. Пілот уперше виступав на моделі 57G "Tank" (його напарником у цій гонці був Роберт Бенуа), а в другій гонці - на 57C "Tank". Тоді йому асистував П'єр Вейрон, на честь якого названо сучасний гіперкар Bugatti. Вімілль загинув в автомобільній аварії у 1949 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Bugatti показала два унікальних Veyron з карбоновим обвісом

Спеціальна модифікація "Вейрона" виконана у стилістиці гоночної машини, що перемогла у Ле-Мані у 1937 році. Гіперкар пофарбований у такі ж кольори, а на задній спойлер машини нанесена схема траси, на якій проходить добовий марафон.

Також колишньою залишилася і технічна начинка гіперкара. Він, як і тоді, комплектується восьмилітровим двигуном W16 із чотирма турбінами, розвиваючими 1200 кінських сил і 1500 Нм обертового моменту. Такий автомобіль першу "сотню" набирає за 2,6 секунди, 200 кілометрів на годину - за 7,1 секунди, а 300 кілометрів на годину - за 16 секунд.

Нагадаємо, у квітні "Вейрон" став найшвидшим автомобілем із відкритим верхом у світі, розігнавшись до 408,8 кілометра на годину.

Зараз ви читаєте новину «Bugatti випустить шість мега-ексклюзивних гіперкарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути