понеділок, 29 квітня 2013 11:06

Гіперкар Tuatara хочуть зробити найшвидшим серійником
11

SSC Tuatara
Фото: Фото: ssclg.com
SSC Tuatara
SSC Tuatara
SSC Tuatara
SSC Tuatara

Компанія Shelby Supercars зробила ще один крок до початку серійного виробництва свого гіперкара Tuatara. За підсумками завершеного тестування силового агрегату гіперкар претендує на звання найбільш потужного серійного автомобіля у світі.

Анонсований ще 2011 року, наступник знаменитого рекордсмена книги Гіннеса Ultimate Aero отримав семилітровий V8 з подвійним турбонаддувом. Тести показали, що потужність силового агрегату дорівнює 1350 кінських сил і 1733 Нм крутного моменту. Цей результат свідомо перевершує досягнення гіперкарів, що оспорюють звання найшвидшого автомобіля на планеті - 1200-сильного Bugatti Veyron Super Sport і 1244-сильного Hennessey Venom GT.

На сьогодні офіційно зареєстрованою максимальною швидкістю автомобіля вважається досягнення конструкторів Bugatti - їх гіперкар розігнався до 431 км/год. Якщо розрахунки інженерів Shelby Supercars виправдаються, то автомобільна табель про ранги може бути переписана раз і назавжди. Надії на це аж ніяк не безпідставні: згідно із заявою керівника компанії Джерода Шелбі, наведені цифри досягнуті при використанні звичайного цивільного палива, еквівалентного російському "дев'яносто другий". Якщо грамотно підібрати альтернативу, потужність силового агрегату можна підвищити аж до феєричних 1700 "коней".

При цьому гіперкар Tuatara повинен залишитися цілком придатним для щоденного використання в міських умовах. Як сказав директор Shelby Supercars, їх творіння вже продемонструвало легкість водіння в будь-якому кліматі і будь-яких умовах у світі.

Зараз ви читаєте новину «Гіперкар Tuatara хочуть зробити найшвидшим серійником». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути