Ексклюзиви
понеділок, 01 липня 2013 16:44

Покинуті розкішні суперкари припадають пилом на вулицях Дубая
7

Фото: Фото: funpress.ru

Дубай, місто розкоші і багатства, зіткнувся з величезною і досить унікальною проблемою, якої, напевно, немає у жодній іншій країні світу: місто рясніє розкішними автомобілями, кинутими на автостоянках, парковках аеропорту та на узбіччях доріг і покритими товстим шаром пилу.

Той, хто бував у Дубаї або у будь-якому іншому місті Арабських Еміратів, ймовірно, звернув увагу на певну автомобільну культуру, що панує там: найважливішим показником статусу є автомобіль останньої моделі. Велике число іноземців, розбагатівши, за величезні гроші купували останні моделі німецьких та італійських суперкарів. Але світова фінансова криза торкнулася і цієї країни. Водночас безліч найрозкішніших авто виявилися не потрібні їм - емігрантам і місцевим, тим, хто у поспіху залишав місто і країну, щоб ніколи сюди більше не повернутися, бо більше не міг розплачуватися з боргами і повертати величезні кредити (невиплачені борги і навіть повернуті чеки тут прирівнюються до кримінальних злочинів).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донецький пенсіонер зібрав суперкар з металобрухту

Безліч розкішних суперкарів Ferrari, BMW, Porsche, Mercedes і менш дорогих автомобілів можна побачити на парковці у Міжнародному порту Дубая. Деякі машини кинуті з усіма кредитними документами і записками з вибаченнями на лобових склах, деякі навіть із ключами.

Торік на одній із міських парковок поліція виявила покинутий Ferrari Enzo - один із усього чотирьохсот випущених суперкарів. Машину за мільйон доларів відправили на аукціон нарівні з іншими залишеними Феррарі, Порше, Ленд Ровер і Мерседесами, кинутими біля доріг. Жителі скаржаться на непривабливий вигляд вулиць міста і брак паркувальних місць через залишені автомобілі. У всьому цьому є, звичайно ж, і один плюс: тепер будь-який бажаючий може купити собі Ferrari зі знижкою.

Зараз ви читаєте новину «Покинуті розкішні суперкари припадають пилом на вулицях Дубая». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути