субота, 16 березня 2013 14:24

"Ядерна зима" у Львові: покинуті на вулицях трамваї, засипані снігом автомобілі
18

У Львові випав сніг
Фото: Валерій Шмаков
Значна кількість автобусів зовсім не виходять на маршрут
Комунальники не встигають прибирати сніг
Снігопад триває вже добу

Великі снігові замети на вулицях Львова не встигають розчищати комунальники, оскільки снігопад продовжується протягом цілої доби. Та сьогодні це не найбільша проблема львів'ян.

Через погодні умови значна кількість автобусів зовсім не виходять на маршрут. А ті, які виїжджають, змушені простоювати в пробках.

Відтак, аби добратися ввечері додому з роботи люди цілими натовпами чекають на зупинках та "беруть штурмом" автобуси. Зокрема, вчора юрби людей на зупинках можна було спостерігати на вул. Городоцькій, навпроти ринку "Добробут", на вулиці Шота Руставелі та Проспекті Чорновола. Іноді на зупинках громадського транспорту зупиняються приватні автівки, водії яких пропонують підвезти тих, кому по дорозі.

За словами пасажирів, ввечері найпроблемніше доїхати у район Рясне 2, тож деякі львів'яни навіть розглядали можливість знайти нічліг в центрі міста. А люди, які не дочекались свого автобуса в бік Шевченківського району Львова змушені були йти з центру додому пішки декілька кілометрів. І це в мороз та по коліна в снігу.

Як запевнили у міськраді, вчора у місті працювали 133 одиниці снігоочисної техніки, та мешканці бачили їх лише на деяких вулицях. Тож сьогодні нерідко можна спостерігати картину, коли пасажири виходять із маршруток, аби підіпихати свій транспорт, який загруз у снігу.

Також з центру ввечері вкрай важко було дістатися на Сихів, оскільки не працювали тролейбусні маршрути №24 та 11, які значно розвантажують пасажиропотік. Як запевняють у "Львівелектротранс", тролейбуси начебто вийшли на лінію, але простоювали у заторах.

Через мокрий сніг, який забиває рейки, зупинено і рух трамваїв. Деякі з них стоять просто покинуті на вулицях, вкриті бурульками. Декому з львів'ян це чомусь нагадало блокаду Ленінграду. Незвичний для весни снігопад здивував і туристів.

"У нас тут апокаліпсис! Ядерная зима...", - ділилася враженнями із кимось по телефону туристка з Росії, пробираючись крізь снігові замети в центі Львова.

За повідомленням Гідрометцентру, сьогодні у Львові на дорогах очікується ожеледиця та снігові замети. Вітер північно-східний 17-22 м/с, місцями 25 м/с, хуртовини. А вже в понеділок синоптики обіцяють Львову потепління, але разом із ним в місто прийдуть нові проблеми у вигляді води від дощу та танення снігу.

Зараз ви читаєте новину «"Ядерна зима" у Львові: покинуті на вулицях трамваї, засипані снігом автомобілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

183

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути