Ексклюзиви
пʼятниця, 19 вересня 2008 09:00

BMW представив мікрохвильові фари (ФОТО)

 

Британська компанія CeravisionLtd розробила нову технологію Ecolumination, яка використовує високочастотні хвилі для живлення кварцевих або керамічних безелектродних ламп. Такі ж мікрохвилі застосовуються в домашніх НВЧ-пічках для розігрівання їжі.

Для демонстрації свого винаходу CeravisionLtd використовувала автомобіль BMW, що належить гоночній команді West Surrey Racing, в блоки фар якого були встановлені нові лампи. Як затверджує розробник, Ecolumination покращує яскравість і якість світла, крім того лампи, на відміну від компактних флюоресцентних, не містять ртуті і легко інсталюються, а також споживають менше енергії. Собівартість Ecolumination набагато нижча за лампи, виконані за існуючими технологіями, зокрема світлодіодними.

"Я вже 25 років працюю з деякими провідними виробниками в світі, зокрема з BMW, Ford і Honda, а також з гонщиками на зразок Аертона Сенни, Рубенсом Баррікелло і Томом Крістенсеном. Переконаний, що технологія Ecolumination є величезним проривом у галузі автомобільних систем освітлення. Вона дозволяє значно поліпшити продуктивність, якість перенесення кольорів і енергозбереження", - відзначив програмний директор West Surrey Racing Дік Бенетс (Dick Bennetts), проїхавшись на тестовій машині по трасі "Формули-1" в Сільверстоуні.

Надалі компанія CeravisionLtd має намір надати свою технологію для виробництва ламп вуличного освітлення, а також комерційного і промислового використання, а також застосування Ecolumination в домашньому ужитку, повідомляє Лента.Ру

Зараз ви читаєте новину «BMW представив мікрохвильові фари (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути