пʼятниця, 12 травня 2017 16:37

Більшість українців їздить у 19-річних машинах

Більшість українців їздить у 19-річних машинах
Українці їздять на старих автомобілях. Фото: Pinterest

Експерти вирахували середній вік транспортних засобів в Україні - 19,6 року.

Це найгірший показник з 2000-х. Про це повідомив гендиректор моторного страхового бюро України Володимир Шевченко. У Європі ця цифра становить 8,6 року.

В Україні зареєстрували понад 9,1 млн транспортних засобів, з яких 53,4% - автомобілі, випущені в СРСР і країнах СНД. В Україні близько 20% автомобілів - випущені до 1985 року. Наймасовіші авто - ВАЗ, ГАЗ, ЗАЗ, а також Volkswagen, Daewoo, Ford, Opel.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як виглядав би "горбатий "Запорожець", якби його зараз випускали

Такий старий "автомобільний вік" свідчить про те, що половину зареєстрованих в Україні автомобілів час утилізувати або створити з них раритети для колекцій.

Проте це не найгірший показник у світі. Найстаріші автомобілі зафіксували на Кубі - там середній вік транспорту сягає 40 років. Автопарк Куби вважають символом держави і її надбанням.

В Україні значно зріс попит на старі авто. Експерти прогнозують зростання середнього віку автопарку України до 23 років.

Найстаріший діючий автомобіль у світі - De Dion Bouton Et Trepardoux Dos-A-Dos Steam Runabout, 1884 року випуску. Нещодавно його продали з аукціону за $4,6 млн.

Зараз ви читаєте новину «Більшість українців їздить у 19-річних машинах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути