Ексклюзиви
четвер, 23 листопада 2017 19:30

Безпілотники Ford навчаться розуміти мову тіла

Безпілотники Ford навчаться розуміти мову тіла
Аrgo AI залучить науковців до розробки штучного інтелекту для "віртуального водія". Фото: прес-служба Ford.

Компанія-розробник автономних автомобілів Argo AI залучить науковців до розробки штучного інтелекту для "віртуального водія".

Це - американські вчені в галузі інформаційних технологій та штучного інтелекту з Університету Карнегі-Меллон і Технологічного інституту Джорджії. Про це Gazeta.ua повідомили у прес-службі компанії Ford.

Науковці розробляють технології, які допоможуть автономним автомобілям правильно бачити та інтерпретувати навколишній світ, передбачати поведінку інших учасників дорожнього руху.

"Найважливіший крок на шляху до створення безпечних автономних автомобілів - наділення їх здатністю ідентифікувати людей незалежно від їх комплекції, зросту та положення в просторі", - каже доцент інституту робототехніки Університету Карнегі-Меллон Дева Раманан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як еволюціонував Ford: добірка реклами

Науковці планують розробити унікальні системи для безпілотників. Вони зможуть більш швидко і правильно інтерпретувати навколишню дійсність на основі об'ємних зображень.

"Створення перцептивних систем для автономних автомобілів пов'язане з великими труднощами, але і відкриває перед нами великі можливості.Перед нами також стоїть завдання створити систему, яка безвідмовно працює в реальному світі. Вона не завжди відповідає ретельно підібраним даними для академічних експериментів", - каже доцент Школи інтерактивних обчислень Університету Джорджії Джеймс Хейс.

Раніше Argo AI придбала розробника LiDAR-сенсорів Princeton Lightwave. Ці оптичні скануючі радари створюють дво- або тривимірну карту навколишнього простору. Це дозволяє автономним автомобілів більш точно орієнтуватися в міському середовищі та під час складних погодних умов.

Зараз ви читаєте новину «Безпілотники Ford навчаться розуміти мову тіла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути