вівторок, 07 листопада 2017 13:42

Автовласники вимагають €357 млн компенсації від Volkswagen

Автовласники вимагають €357 млн компенсації від Volkswagen
Volkswagen може виплатити автовласникам компенсацію у розмірі € 357 млн. Фото: retaildetail.eu

Більше 15 тис. власників дизельних автомобілів Volkswagen вимагають у концерну викупити у них транспортні засоби за початковою ціною.

Загальна сума компенсації - €357 млн. Німецький автовиробник вважає це необґрунтованим, пише DW.

Колективну заяву до земельного суду в місті Брауншвейг подала організація із захисту прав споживачів MyRight. Оскільки на дизельних автомобілях концерну Volkswagen встановили нелегальне програмне забезпечення, це дозволяло маніпулювати тестами на відповідність моторів екологічним стандартам. Відтак ці транспортні засоби не повинні бути допущені до експлуатації на німецьких дорогах, йдеться у позові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Volkswagen припинив виробництво Scirocco

У серпні цього року земельний суд в Брауншвейгу зайняв сторону Volkswagen, відхиливши схожий позов MyRight. У постанові йшлося про те, що махінації з програмним устаткуванням - не причина для скасування дозволу на експлуатацію. Через це позивачі не мають права претендувати на відшкодування збитків.

До кінця нинішнього року MyRight планує подати колективний позов до швейцарського суду.

Скандал з нелегальним обладнанням Volkswagen виник у 2015-му. Тоді американські слідчі органи провели розслідування щодо екологічності автомобілів бренду. VW визнав, що встановив нелегальне обладнання майже на 11 млн машин по всьому світу. У США компанія виплатила кілька мільярдів доларів власникам авто та понад $4 млрд - адміністрації США. Втім німецький концерн відмовляється виплачувати компенсації європейським споживачам. Компанія стверджує, що програмне обладнання, встановлене на дизельні автомобілі, не порушувало вимог європейського законодавства.

Зараз ви читаєте новину «Автовласники вимагають €357 млн компенсації від Volkswagen». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути