вівторок, 24 жовтня 2017 07:25

Повідомили, які уживані авто найбільше купують

Повідомили, які  уживані авто найбільше купують
У вересні українці купили 5,3 тис. машин з пробігом. Фото: biz.liga.net

В Україні зростає ринок уживаних автомобілів. У вересні українці купили 5,3 тис. машин з пробігом.

У цей період торік - на 1800 менше Про це повідомляють в Укравтопромі.

З уживаних авто українці найбільше купували французький Renault - 1 тис. машин. На другому місці опинився німецький Volkswagen (974 автомобілів), на третьому - чеська Skoda (592 авто). У п'ятірку увійшли німецький Opel (362 авто) і японський Nissan (362 авто).

"Попитом користуються автомобілі, які перебувають у середньому ціновому сегментів. Купують автомобілі з кількарічним пробігом. Їх продають фізичні особи або приватні компанії, які оновлюють власні парки. У порівнянні до нових автомобілів, уживані продають зі знижкою у 50 відсотків. Саме тому вони користуються популярність серед українців", - каже Gazeta.ua голова Асоціації автодилерів та імпортерів Олег Назаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укранських водіїв чекають нові штрафи

У порівнянні з вереснем минулого року продажі ужтиваних авто зросли на 36%. Зараз старі автомобілі займають майже 40% ринку. Їм у середньому 5-7 років. Нерозмитнені авто до статистики не увійшли, бо їх у поліцейських сервісних центрах не облікують.

Усього початку року в Україні поставили на облік 38,5 тис. імпортованих вживаних легкових автомобілів. Це у 5,7 разів більше, ніж за перші 9 місяців минулого року.

На початку вересня близько 4 тис. водіїв зібралися біля парламенту.Автомобілі перекрили вул. Грушевського - від Європейської пл. до будинку парламенту.Власники автомобілів намагалися попередити владу про неприпустимість покарань для власників авто з іноземними номерами. Українська проблема "євроблях" викликала резонанс у світі. Американське фінансове видання Bloomberg пише, що український уряд повинен вирішити проблему з нерозмитненими автомобілями перед початком виборчої кампанії 2019 року. Крім того, таке рішення має влаштовувати обидві сторони.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили, які уживані авто найбільше купують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути