Ексклюзиви
понеділок, 01 квітня 2013 10:14

"АвтоВАЗ" розсекречує нову "Калину": 3 варіанти двигуна і навіть подушка безпеки
9

Lada Kalina 2
Фото: Фото: lada-auto.ru
Lada Kalina 2
Lada Kalina 2
Lada Kalina 2
Lada Kalina 2

Російський автогігант "АвтоВАЗ" розкрив подробиці про нове покоління однієї зі найпопулярніших своїх моделей Lada Kalina. Новинка отримає 3 нові варіанти силових агрегатів. Продажі моделі стартують в червні і почнуться з топових версій. Бюджетні варіанти з'являться на ринку пізніше.

Як йдеться в повідомленні компанії, всі версії нової "Калини" отримають подушку безпеки водія. Раніше ця опція була доступна тільки в дорогих модифікаціях. Всі машини, починаючи з комплектації "норма", будуть оснащені системою АБС з підсилювачем екстреного гальмування. Окремі модифікації отримають систему стабілізації курсової стійкості ESC виробництва Bosch.

Нове покоління "Калины" отримає три нові варіанти силових агрегатів. Перший - 8-клапанний 1,6-літровий мотор потужністю 87 к.с. з полегшеною ШПГ в поєднанні з механічною коробкою передач з тросовим приводом. За даними компанії, раніше цей мотор не ставився на автомобілі цього сімейства. У новій генерації він буде доступний для всіх нових комплектацій "стандарт" і частини комплектацій "норма".

Другий двигун - 16-клапанів 1,6-літровий агрегат потужністю 98 к.с., який поєднується з автоматичною коробкою передач. І третій - модернізований 16-клапанний 1,6-літровий мотор потужністю 106 к.с. з модернізованою системою впускання і "механікою" з тросовим приводом. Цей двигун наростив не тільки потужність (з 98 до 106 к.с.), але і крутний момент (з 145 до 148 Нм). Також мотор став більш "чуйним" в діапазоні від 1000 до 2500 об/хв.

Надалі можливі й інші поєднання мотора і трансмісії. Однак, як зазначає виробник, нова "Калина" не отримає 8-клапанних моторів з важкої ШПГ і 16-клапанних моторів об'ємом 1,4 л, а також МКП з тяговим приводом.

Окрім нових моторів і трансмісій "Калина" отримала нове шасі: збільшений кастер, задню балку з негативним розвалом коліс, "коротку" рульову рейку з передавальним числом 3,1.

Також були застосовані амортизатори, пружини, сайлент-блоки і стабілізатори поперечної стійкості з новими характеристиками, розроблені фахівцями Волзького автозаводу і Renault. Повідомляється також, що протягом поточного року в підвіску машини будуть внесені комплексні зміни.

Змінене і рульове управління. Завдяки більш жорсткому кріпленню рульової рейки підвищена його інформативність. Жорсткість рульової системи виросла на 25%, при цьому рівень вібрацій на рульовому колесі не змінився.

Серійне виробництво новинки заплановано на травень поточного року. Продажі повинні стартувати в червні. При цьому першими в автосалонах з'являться топові версії моделі.

Зараз ви читаєте новину «"АвтоВАЗ" розсекречує нову "Калину": 3 варіанти двигуна і навіть подушка безпеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути