Ексклюзиви
вівторок, 17 вересня 2013 18:35

Автомобілі Mercedes стануть автономними вже в цьому десятилітті

Автомобілі Mercedes стануть автономними вже в цьому десятилітті

Концерн Daimler пообіцяв випустити революційний автономний Mercedes.

"Ми хочемо першими запустити на ринок транспортні засоби з автономними функціями. І можете бути впевнені: ми виконаємо свою обіцянку в цьому десятилітті", - сказав голова департаменту досліджень і розробок Daimler Томас Вебер.

Технологія, яка вперше була представлена ??на автосалоні у Франкфурті, розроблялася в концерні протягом останніх кількох років. У Daimler говорять, що такі машини вже випробувані в умовах сільської місцевості та міського трафіку: у серпня 2013 оснащений новою інтелектуальною системою автомобіль Mercedes-Benz S500 автономно проїхав 100 кілометрів шляху з Мангейма в м.Пфорцхаймі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За додаткову плату Opel Adam укомплектовують "зоряним небом"

Цей Mercedes був обладнаний спеціальною технологічною платформою і датчиками для розпізнавання особливостей навколишньої місцевості та реагування на рух навколо. "Високорозвинений" автопілот зміг самостійно прокласти шлях через щільний міський трафік і складну сыльську дорогу. "Водій" нового автомобіля під час тестів залишався за кермом, він переймав управління у машини перед складними світлофорами, трамвайними шляхами або круговими розв'язками.

Експерти відзначають , що розробка німців все ще вимагає серйозних доопрацювань: автономний транспортний засіб поки не здатний до ситуаційного аналізу, взаємодії з іншими автомобілями та пішоходами.

На сьогоднішній день технологія автопілотування частково автоматизує водіння - полегшує водіння в пробці, підтримуючи безпечну дистанцію щодо решти машин.

Зараз ви читаєте новину «Автомобілі Mercedes стануть автономними вже в цьому десятилітті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути