четвер, 15 травня 2014 13:10

Audi розсекретили найпотужнішу версію седана A3
7

Компанія Audi побудувала 525-сильний "заряджений" седан, що отримав назву A3 Clubsport quattro. Публічна прем'єра прототипу відбудеться на тюнінг-фестивалі Wörthersee, який пройде з 28 по 31 травня неподалік від австрійського міста Райфнитц.

За словами керівника відділу досліджень і розробок Audi Ульріха Хакенберга, новинка створена для демонстрації спортивного потенціалу моделі A3". Інженери компанії, як додав топ-менеджер, "довели практично до ідеалу потужність, динамічні характеристики, звук і дизайн цього автомобіля".

"Заряджений" повнопривідний седан, побудований на базі модифікації S3, оснастили 2,5-літровим п'ятициліндровим турбодвигуном, потужність якого довели до 525 сил, а максимальний крутний момент-до 600 Нм доступний в діапазоні від 2300 до 6000 оборотів в хвилину).

Серед доробок силової установки: поява нової турбіни з тиском наддуву 1,5 бару, модернізованого інтеркулера, нових систем впускання і випуску. Мотор працює в парі з семиступінчастою роботизованою коробкою передач S tronic з двома зчепленнями.

Найпотужніший седан A3, маса якого досягає 1527 кілограмів, здатний прискорюватися до "сотні" за 3,6 секунди. Максимальна швидкість - 310 кілометрів на годину.

Новинка також отримала занижену на 10 міліметрів підвіску, карбон-керамічні гальмівні механізми з 370-міліметровими дисками на передній осі, 21-дюймові колісні диски з покришками розмірності 275/25, а також активний задній спойлер. Він може працювати в якості повітряного гальма, дозволяючи скоротити гальмівний шлях з швидкості 250 кілометрів на годину майже на 12 метрів.

Зараз ви читаєте новину «Audi розсекретили найпотужнішу версію седана A3». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути