вівторок, 21 травня 2013 10:36

Aston Martin відсвяткував віковий ювілей унікальним концептом СС100
8

Aston Martin СС100
Фото: Фото: astonmartin.com
Aston Martin СС100
Aston Martin СС100
Aston Martin СС100
Aston Martin СС100

Під час гонки "24 години Нюрбургринга" британці з Aston Martin продемонстрували присутнім ювілейний концепт - родстер СС100.

Прообразом для концепту став гоночний Aston Martin DBR1 1959 року. Раритет, до слова, брав участь у прем'єрі - два спорткара, старий і новий, зробили по трасі коло пошани. Новітнім концептом керував керівник компанії Ульріх Бец, а за кермом знаменитого ретромобіля сиділа жива легенда - британський гонщик Стірлінг Мосс.

На створення концепту пішло менше півроку. Кузов родстера довжиною майже 4,5 м і шириною більше 2 м виготовлений з карбону, композитні матеріали знайшли своє застосування і в інтер'єрі спорткара. Aston Martin CC100 оснащений 12-циліндровим атмосферним двигуном об'ємом 6 літрів і 6-ступінчастою секвентальною КПП з підрульовими перемикачами, однак технічних характеристик мотора британці не повідомили. Зате відзначили, що на прискорення до 100 км/год у концепту пішло трохи більше 4 секунд, а його максимальна швидкість становить 290 км/год.

Цікаво, що, за деякими даними, в Aston Martin збираються випустити нехай надмалу, але все ж серійну партію подібних концептів. Найімовірніше, виробництво СС100 обмежиться двома екземплярами, один з яких і був представлений на Нюрбургринзі. З чуток, у нього вже є власник, проте вартість суперкара не уточнюється - за різними оцінками, анонімний покупець виклав за Aston Martin CC100 від $ 770 тис. до $ 1,54 млн.

Зараз ви читаєте новину «Aston Martin відсвяткував віковий ювілей унікальним концептом СС100». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути