четвер, 25 липня 2013 10:20

Aston Martin на замовлення побудував два ексклюзивні суперкари

До 100-річчя компанії Aston Martin італійське кузовне ательє Zagato побудувало два ексклюзивні спорткари. Їх розробили за спеціальними замовленнями американського автомобільного колекціонера Пітера Ріда і підприємця з Японії, який побажав залишитися невідомим.

Цікаво, що дизайн новинок схожий із дизайном моделі Aston Martin DB7 Zagato, яка була побудована у 2002 році обмеженою серією в 99 одиниць. Тепер у розробці авто взяв участь сам Пітер Рід. А взагалі над проектом працювали ті ж фахівці, що й 11 років тому, керували якими Андера і Марелло Загато.

Автор: Фото: topgir.com.ua
 

Перша ексклюзивна новинка - Aston Martin DBS Coupe Zagato Centennial. Характеризується як екзотичний гібрид, в якому об'єднані ДНК британського автовиробника, італійський стиль і міланська харизматичність. Одне ціле представляють собою великі грати радіатора, ретро фари і передній бампер. Крім того, автомобіль має дах у формі подвійної краплі, похиле заднє скло, хвилясту кришку багажника, світлодіодні задні ліхтарі і двухреберний дифузор заднього бампера з виведеними по його боках трикутними кінцевиками вихлопної системи.

Автор: Фото: topgir.com.ua
 

Друга унікальна новинка - кабріолет Aston Martin DB9 Spyder Zagato Centennial. Володіє аналогічним із вищезазначеним купе дизайном, відрізняючись від нього відкидним м'яким дахом і, відповідно, переоформленою кормовою частиною.

Ексклюзиви у кузові купе і кабріолет, побудовані на базі спорткара DBS, зберегли стандартний 5,9-літровий двигун V12 потужністю 517 кінських сил і салон серійної моделі. Для розгону з місця до 100 км/год спорткарам знадобиться 4,6 секунди. Максимальна ж їхня швидкість без 5 км/год досягне позначки у 300 км/год.

Зараз ви читаєте новину «Aston Martin на замовлення побудував два ексклюзивні суперкари». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути