Ексклюзиви
пʼятниця, 17 серпня 2018 19:54

Які дорожні знаки необхідно пам'ятати велосипедистам
5

Auto24 нагадало дорожні знаки, які можуть бути життєво важливими для велосипедистів.

Знаки пріоритету

Автор: auto.24tv.ua
 

Знак 2.1 "Дати дорогу". Якщо ви бачите перед собою цей перекинутий трикутник (і за відсутності працюючого світлофора), ви повинні пропустити транспорт, що під'їжджає до нерегульованого перехрестя по головній дорозі. Головна дорога – це або та, що йде перпендикулярно до вашої, або та, яка намальована товстою лінією на додатковій табличці 7.8.

Автор: auto.24tv.ua
  Табличка 7.8 “Напрямок головної дороги”
Табличка 7.8 “Напрямок головної дороги”

Знак 2.2 "Проїзд без зупинки заборонено". Він означає те саме, що і попередній, – дати дорогу транспорту, що рухається головною дорогою, яка перетинається.

Знак 2.3 "Головна дорога". Якщо перед перехрестям на вашій дорозі висить такий знак, вас мають пропустити всі інші.

Забороняючі знаки

Автор: auto.24tv.ua
 

Знак 3.8 "Рух на велосипедах заборонено". Знак забороняє рух велосипедів на ділянці від знаку до найближчого перехрестя за ним, а в населених пунктах без перехресть - до кінця населеного пункту. Не вважаються перехрестям виїзди з прилеглих до дороги територій (зелених зон, парковок, майданчиків для відпочинку тощо) і польових доріг без покриття, перед якими не встановлено знаки пріоритету. Якщо ви живете в зоні дії знаку, можете не звертати на нього уваги, хоча ви повинні в'їжджати у зазначену зону та виїжджати з неї на найближчому перехресті.

Знак 3.1 "Рух заборонено". Забороняє рух всім транспортним засобам, з умовами та оговорками, як і у попереднього знаку 3.8.

Знак 3.21 "В'їзд заборонено". Як правило, мається на увазі, що з вашої сторони їхати не дозволяється, а назустріч вам транспорт буде рухатись без перешкод. Умови щодо зони дії ті самі, що й у 2 попередніх знаків.

Автор: auto.24tv.ua
 

Знак 5.1 "Автомагістраль" і Знак 5.3 "Дорога для автомобілів"

Напряму рух велосипедів по цим швидкісним дорогам не заборонено, проте тут не можна рухатись транспорту, який за технічною характеристикою або станом має максимальну швидкість нижче від 40 км/год.

Інші знаки, важливі для велосипедистів

Автор: auto.24tv.ua
 

Знак 4.12 "Доріжка для велосипедистів". Позначає виділену доріжку, якою дозволяється рух лише на велосипедах. Однак якщо в даному місці немає тротуару або пішохідної доріжки, рух пішоходів велодоріжкою також дозволяється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велосипедистам дозволили їздити смугами громадського транспорту

Знак 4.14 "Доріжка для пішоходів і велосипедистів". Доріжка (або звичайний тротуар), якою дозволяється рух як пішоходів, так і велосипедистів. Не найкращий для "вєліка" варіант, та все ж краще, ніж нічого.

Автор: auto.24tv.ua
 

Знак 1.34 "Виїзд велосипедистів". Попереджає водіїв, що незабаром буде ділянка дороги, на якій можлива поява велосипедів. Для велосипедиста цей знак може стати сигналом про те, що попереду – місце перетину автомобільної дороги з з велосипедною доріжкою, по якій можна продовжити рух у більш комфортних умовах.

Табличка 7.5.7 "Вид транспортного засобу: велосипед". Табличка розміщується безпосередньо під тим чи іншим знаком і дає зрозуміти, що його дія поширюється лише на велосипедистів.

Табличка 7.21.4 "Вид небезпеки" Табличка встановлюється із знаком 1.39 "Аварійно небезпечна ділянка" та інформує про можливий вид дорожньо-транспортної пригоди – зіткнення з велосипедом.

У Києві запустили систему громадського велопрокату. Велосипед можна орендувати на 33 спеціальних майданчиках за допомогою мобільного додатку Некстбайк (Nextbike).

Зараз ви читаєте новину «Які дорожні знаки необхідно пам'ятати велосипедистам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути