Ексклюзиви
субота, 30 липня 2016 09:30

Як мислив Генрі Форд — 10 актуальних цитат

Як мислив Генрі Форд — 10 актуальних цитат
istoryk.in.ua

153 роки тому 30 липня народився американський промисловець Генри Форд. Саме ця людина зробила автомобілі масовими.

Форд запатентував більше півтори сотні винаходів. Американець першим створив конвеєр. Завдяки ньому автомобілі марки Ford стали доступними для народу і масовими.

Форд народився в сім'ї вихідців з Ірландії. Вони жили на фермі поблизу Детройта. У 16 років Генрі втік з дому і відправився у Детройт. Там він почав працювати у сфері інженерії. Зокрема, мав роботу у Edison Illuminating Company, а потім став отримав частку Детройтської автомобільної компанії.

У вільний від роботи час Генрі Форд сконструював власний автомобіль, а згодом відкрив свою автомобільну компанію. Перша продукція - Ford A. Після цього вийшов Ford T. Це сталось у 1908 році. Вже через 2 роки Форд побудував сучасний та той час завод для випуску цих машин. Ще через рік на заводі з'явився перший конвеєр.

Генрі Форд організував повний цикл автовиробництва, який також включав у себе видобуток руди та створення металу. Заводи працювали цілодобово. Було три зміни робітників. Форда можна назвати справжнім новатором у автомобілебудуванні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 найцікавіших фактів про засновника Citroen

Gazeta.ua пропонує актуальні цитати Генрі Форда.

"При наявності ентузіазму ви можете досягти всього. Ентузіазм — це блиск ваших очей, стрімкість ходи, міцність рукостискання, нездоланний прилив енергії і волі для втілення в життя своїх ідей. Ентузіазм — наріжний камінь всього прогресу! Тільки з ним можливий успіх. Без нього у вас є тільки можливості".

"Мати гроші абсолютно необхідно, але не можна забувати при цьому, що мета грошей — не неробство, а множення коштів для корисного служіння. Для мене немає нічого огиднішого гультяйського життя. Ніхто з нас не має на неї права. У цивілізації немає місця неробам".

"Кожен, хто перестає вчитися, старіє, — не важливо, у 20 або 80 років, — а будь-який інший, хто продовжує вчитися, залишається молодим. Найголовніше в житті – це зберегти мозок молодим".

"Якби я робив тільки те, що хочуть від мене люди, вони б досі їздили на каретах".

"Не роботодавець видає зарплату, роботодавець тільки розподіляє гроші. Зарплату видає клієнт".

"Успішні люди вириваються вперед, використовуючи той час, який інші використовують даремно".

"Чим гостріша жага грошей, тим менше шансів їх отримати. Але якщо працюєш з думкою про суспільне благо, відчуваючи свою правоту і отримуючи від цього задоволення, гроші з'являються самі собою".

"Велике місто – нещасне безпомічний чудовисько. Все, що воно споживає, повинно бути до нього доставлено".

"Я намагався прожити своє життя так, як це хотілося б моїй матері".

"Ізолюйте 50 найбагатших євреїв — і війни припиняться".

Зараз ви читаєте новину «Як мислив Генрі Форд — 10 актуальних цитат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути