Ексклюзиви
вівторок, 17 жовтня 2017 17:40

5 найцікавіших авто марки Cadillac
5

115 років тому в США у Детройті випустили перший автомобіль марки Cadillac.

Свою назву компанія отримала в пам'ять про Антуана та Ла Мотт Кадилака, засновника міста Детройт.

Gazeta.ua зібрала 5 найвідомих автомобілів марки Cadillac.

1. Cadillac Series 452A V16

Автор: California Streets
  Cadillac Series 452A V16
Cadillac Series 452A V16

Прем'єру Cadillac Series 452A V16 запланували на Нью-Йоркський автосалон, який відкривався 4 січня 1930 року. Але 29 жовтня 1929 року сталася подія, що вплинула на долю не тільки нової моделі, а й усього світу. "Чорний вівторок" на Нью-Йоркській біржі ознаменував початок Великої депресії. Це змусило переглянути початкові плани збирати по 3 тис. машин на рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Chevrolet Corvette 45 років простояв недоторканим в гаражі

2. Cadillac de Ville

Автор: California Streets
  Cadillac de Ville
Cadillac de Ville

Cadillac de Ville існує з 1949 року. До 2005 модель мала 11 поколінь і залишається наймасовішим Cadillac за всю історію цієї автомобільної марки. У рік своєї появи на ринку Cadillac de Ville був дводверним купе, яким залишався ще 8 років. З урахуванням мінливого ринку і зростанням популярності моделі вирішили випустити модифікацію з 4-ма дверима. У 2000-х автомобіль пережив чергове своє переродження - його оснастили системою нічного бачення.

3. Cadillac Fleetwood Series 60 1954 року

Автор: California Streets
   Cadillac Fleetwood Series 60 1954
Cadillac Fleetwood Series 60 1954

Автомобіль має майже ідеальне промальовування кузовних ліній. Скрупульозно опрацьовані деталі кузова переводили цю машину в розряд дорогих. Деякі декоративні елементи зроблені під золото. Машини цієї серії випускали з 1954-1956 роки У 1954 році Елвіс Преслі купив модель Fleetwood Series 60. У Елвіса Преслі був біло-рожевий Fleetwood Series 60. У білий колір забарвлений дах, а інша частина машини була пофарбована в відтінок рожевого. Цей колір назвали Elvis Rose. Fleetwood Series 60 використовували для перевезення групи, включаючи і самого Елвіса Преслі.

4. Cadillac Eldorado 1967 року

Автор: California Streets
  Cadillac Eldorado 1967
Cadillac Eldorado 1967

Модель Fleetwood Eldorado 1967 року стала однією з найдорожчих за всю історію автоконцерну. Наочна аристократичність моделі стала причиною симпатій як з боку приватних осіб, так і бізнес-організацій. Всього виробили 18 тис. авто. Eldorado став майданчиком для впроваджень інноваційних рішень того часу: пневматична підвіска, 4 спарених фари, крісла з електрорегулюванням і запуск двигуна за допомогою електростартера. У Eldorado була кліматична установка, яка дозволяла регулювати потік повітря для кожного пасажиру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Volkswagen припинив виробництво Scirocco

5. Cadillac WTF

Автор: California Streets
  Cadillac WTF
Cadillac WTF

На ідею розробки Cadillac WTF дизайнера Лорена Кулесуса наштовхнули роздуми про неекологічність палива і думка про те, що потрібно досліджувати всі можливості. Інженери компанії Laser Power Systems на чолі з винахідником Чарльзом Стівенсоном змогли не тільки розробити концепцію ядерного двигуна, але і з успіхом втілити її в життя. За підрахунками розробників, 1 г торію замінить 30 тис. л звичайного палива. 8 грамів повністю вистачить власнику автомобіля на все життя. Енергії, що виділяється при реакції надлишкової енергії вистачить на підзарядку і акумулятора, і інших пристроїв. Авто має 24 колеса, по 6 з кожного боку. Кожне з них вузьке і забезпечене вбудованим індукційним електромотором. Такі колеса потрібно регулювати раз в 5 років, без необхідності заміни.

Зараз ви читаєте новину «5 найцікавіших авто марки Cadillac». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути