пʼятниця, 12 жовтня 2012 18:01

У Києві показали Ford T зразка 1908 року та радянський гоночний болід
34

Фото: Фото: Володимир МУКАН

Сьогодні в столичному виставковому центрі "Акко інтернешнл" стартувала виставка автомобілів "Ретро та екзотика мотор шоу".

На захід з усієї України привезли понад 60 ретроавтомобілів й ексклюзивних рідкісних машин.

У залі серед "Москвичів", "Волг" і "Запорожців" розмістили Ford T зразка 1908 року. Це перший серійний автомобіль у світі. З 1908 до 1927 року їх випустили 15 млн.

"Це один із наймасовіших автомобілів світу. Він коштував 260 доларів, - каже Сергій, товариш господаря машини. Стоїть перед автомобілем. Він привіз машину із Вінницької області. - Це не справжній "Форд", репліка. Товариш зробив машину на базі "жигулів". Намагався робити авто так, щоб воно було максимально схоже на "Жестянку Ліззі" - таке прізвисько у США дали цій моделі".

Неподалік від Ford T поставили спортивний "Москвич" 1980-х років. Він обладнаний модернізованим двигуном, двома карбюраторами, посиленою ходовою частиною та кузовом. Двигун розвиває потужність 160 к.с., розганяє автомобіль до 100 км/год за 11 секунд.

Біля "Москвича" - радянський гоночний болід "Естонія-15" 1970 року випуску. Він має двоциліндровий двигун із повітряним охолодженням на 32 к.с.,цей силовий агрегат розганяє авто до максимальної швидкості 150 км/год.

В іншому залі представлені дорогі екзотичні машини Dodge, Mazeratti, Rolls-Roys та інші.

"Найпотужніша з них Nissan GTR, машина має двигун на 530 кінських сил. До "сотні" він розганяє авто за 3,2 секунди, - каже Василь Сербін із автосалону "Рікавто". - Авто має постійний повний привід. У ній два турбонагнітача. Максимальна швидкість 315 кілометрів на годину. Коштує такий "ніссанчик" 88 тисяч доларів".

Ford Mustang, що стоїть поряд, дешевший - $54 тис.

"Його беруть, щоб їздити щодня. У машини високий кліренс. Споживає воно у місті на три літри менше, ніж Nissan GTR - 14,9 літри. Через ефектний харизматичний вигляд і потужний 305-сильний двигун авто популярне серед чоловіків до 30 років", - додав Сербін.

Автовиставка триватиме до 14 жовтня. Вхід коштує 45 грн.

Зараз ви читаєте новину «У Києві показали Ford T зразка 1908 року та радянський гоночний болід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути