четвер, 22 серпня 2013 13:17

Швейні машинки, велосипеди та забуті концепти - музей Opel в Рюссельсхаймі
23

Старенький автобус Опель-Бліц 1954 року
Фото: Фото: Олександр Беленький

Компанія Opel була заснована 21 січня 1863 і приступила до випуску автомобілів в 1899 році. Назва компанії пішла від першого власника. Адам Опель - німецький інженер і бізнесмен з Рюссельхейма. Його прославили машини, але зовсім інші. Швейні! Відмовившись від роботи на батьківській фермі, Адам поїхав до сусідньої Франції, де осягав світ, пробував різноманітні роботи підмайстра і вчився буквально усього, вбираючи досягнення іншої культури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий концепт Opel Monza приміряв крила від Mercedes

Через п'ять років поневірянь Адам повернувся додому і сконструював швейну машинку, подібну до тих, що бачив у Парижі. Він вирішив продавати їх у Німеччині, і відкрив фабрику в рідному містечку. Одночасно він вирішив популяризувати ще і велосипед в Німеччині. Отже, компанія Опеля займалася складанням швейних машин та велосипедів. Так що, як бачите, "суміш" цих двох, здавалося б, несумісних предметів, дала цікавий розвиток довжиною вже в півтора століття.

У Опеля ще були мотоцикли і навіть ракета, але це зовсім інша історія. На жаль, засновник компанії не дожив до створення першого автомобіля бренду всього чотири роки.

Зараз ви читаєте новину «Швейні машинки, велосипеди та забуті концепти - музей Opel в Рюссельсхаймі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути