Ексклюзиви
вівторок, 23 червня 2020 17:05
Анна Чирук
Анна Чирук
Анна Чирук

Бізнес бореться

"Якщо думаєте, що спробували все, то глибоко помиляєтеся. Фаршировані равлики і їхня ікра – те, що треба до святкового столу. З днем народження", – отримую повідомлення від равликової ферми, що на іншому кінці України. Ніколи не була їхнім клієнтом, та й день народження взимку.

Перше повідомлення ігнорую. Але наступного дня спам продовжується. Філе равлика пропонують по тисячі гривень за кіло. 50 грамів ікри – за 900.

– Равликова ферма вітає вас. Готові зробити замовлення? – на третій день телефонує адміністратор Таня. – Сьогодні для вас діє спеціальна ціна. Мінус 20 відсотків і доставка за наш рахунок.

– Звідки у вас мій номер?

– Ви в нашій клієнтській базі з минулого року. Певно, замовляли щось на подарунок, – обманює дівчина й каже, що передзвонить завтра, якщо я не готова обирати.

Через тиждень телефонують з інтернет-магазину техніки, де колись купувала пилосос.

– У вас нічого не зламалося? Шкода. Зараз у нас гаряча ціна на фени, праски і телевізори. Якщо щось треба, набирайте. Кур'єр доставить за годину.

Перестаю брати слухавку з невідомих номерів. Увечері отримую повідомлення у Viber: "До вас прямує відправлення з Чернівців". І номер телефону. Не передзвонюю, та через два дні телефонують мені і вимагають забрати замовлення. У поштовому відділенні на мене чекають шість кущів лохини.

– Я не замовляла! – кричу у слухавку.

– Та це ж вигідно. Платите за два, а отримуєте шість, – говорять із садового товариства, де у квітні купувала саджанці для батьків. – Знаєте, як бізнесу після карантину важко. Ми через вас на гроші попадемо. Як не маєте совісті, то до побачення.

На вихідних – дзвінок від гінеколога.

– Ви часом не вагітна? – питає лікарка без прелюдій. – Я перейшла у приватний пологовий. Тут так дешево народжувати, 28 тисяч базовий пакет. Раптом треба, я забронюю місце

Зараз ви читаєте новину «Бізнес бореться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути