Ексклюзиви
середа, 31 жовтня 2012 13:21

Тигреня можна тримати вдома півроку

Тигреня можна тримати вдома півроку
Фото: tsn.ua

Приручити можна не тільки тигреня або левеня, але і достатньо дорослих кішок - у віці півтора років. Так розповідав під час інтерв'ю директор київського цирку Володимир Шевченко.

"Брати на дресування дорослого хижака навіть краще. За його поведінкою можна відразу судити, який з нього вийде артист, - говорив Володимир Дмитрович в одному зі своїх інтерв'ю. - А ось по малюкові визначити складно. Пам'ятаю, народилося у нас левеня. Було золотком, з рук не злазило. Як левиця стала дорослою - перетворилася на злющу, підступну кішку".

За радянських часів тигрів дресирувальникам поставляли тигролови з далекосхідної тайги.

"Тигролови вистежували молодих мам-тигриць. Ті перший свій приплід, як правило, не вигодовують. Тому цирки і зоопарки для тигренят-первістків були єдиним шансом вижити. Багатьом малюкам коров'яче молоко не підходило. І ми купували козу. Так тигра Сафарика врятували".

Тигренят дресирувальник і його дружина Людмила тримали вдома до півроку.

"Лев або тигр може жити в будинку, поки він кошеня. Коли вага перевалює за 100 кілограм, краще не ризикувати, а завести собаку або мавпочку, як зробив я. На дачі у нас живе мавпочка Сонька і чотири собаки. Їх не дресируємо, бо жаліємо. Тримаємо для душі. Сонька любить м'ясо і молоко. Банани не їсть ні в яку".

За словами дресирувальника, тигри коштують дорожче, ніж леви.

"Статева зрілість у левиці настає в півтора року і потомство вона приносить кожні півроку, як кішка. А тигри розмножуються після трьох років. За життя тигриця народжує в середньому всього тричі".

Про особливості дресирування та реакції хижаків, роботу Володимира Шевченка у столичному цирку та репортаж з похорону одного з найкращих дресирувальників у світі читайте у журналі "Країна" № 145 за 1 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Тигреня можна тримати вдома півроку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути