четвер, 13 грудня 2012 15:21

Кіт може вмерти від ялинкового дощику

Кіт може вмерти від ялинкового дощику
Фото: goodfon.ru

"Ялинка в квартирі — це небезпека для домашніх тварин. Торік оперував кота, який наївся дощику, але тварина вмерла, бо дощик для її кишок гострий. Перерізав в багатьох місцях. З них все вилилось в черевну порожнину",- попереджає ветеринар з 25-річним стажем столичної клініки "Кіт Пес" Ігор Плєшивцев, 45 років.

Кіт стягнув дощик з ялинки. Зажував його, а потім ліг на спину й почав передніми лапами витягати з рота. Господиня втішалась, що він гарно грається. Два дні тварина рвала, не їла. Думали, що отруївся. Коли привезли до ветлікарні, врятувати не вдалось.

Із заковтнутим дощиком в період новорічних свят привозять кожного третього кота. Багато тварин ріжуть лапи розбитими скляними іграшками.

"Котів приваблює все, що блищить, ворушиться. У них спрацьовує інстинкт наздогнати, зловити й з'їсти. Відчуття нюху загострене найбільше. Ялинка для них - новий запах, предмет. Вони його хочуть вивчити. Обгризають хвою".

Ігор Плєшивцев каже, що це може бути від нестачі вітамінів. Але хвоя тваринам не нашкодить. Це органічний продукт. У шлунку перетравлюється або виходить у туалеті.

Зараз ви читаєте новину «Кіт може вмерти від ялинкового дощику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути