понеділок, 13 червня 2016 15:25

Фото тварин, які крім звичного кольору можуть бути і рожевими
12

Тварини можуть, самі не знаючи про це, бути унікальними видами у світі. Важко уявити слона чи кита не сірого кольору. А вони можуть бути рожевими. Те ж саме із змією та папугою. Їх можна побачити далеко не в кожній книжці.

Gazeta.ua зробила підбірку фото найбільш незвичайних тварин рожевого кольору.

Офіційна назва рожевих дельфінів - китайський білий дельфін. Народжуються вони чорними. До підліткового віку, колір змінюється на сірий з рожевими плямами. Дорослі дельфіни - білі. Ніжно-рожевий забарвлення залежить не від наявності рожевого пігменту, а від кровоносних судин.

Автор: fishki.net
 

Рожеві слони, про яких знімають мультики, насправді просто альбіноси. Тільки на відміну від більшості таких тварин, вони не білі, а рожеві. В Азії такі слони в особливій пошані.

Автор: fishki.net
 

Рожева змія - неотруйний маїсовий полоз. Природний його колір - яскраво-оранжевий з чорними смугами, які оточують червоні плями. Генетики змогли вивести безліч колірних варіацій, які іменуються морфами.

Автор: fishki.net
 

Унікальний папуга рожевого кольору - це какаду-інка, мешканець західних і південних частин Австралії. Їх крила білі, а черевце, грудка, шия і щоки рожево-червоні.

Автор: fishki.net
 

Актинія, яку неофіційно називають "морською хризантемою", насправді це тварина без скелета. Яскраве забарвлення актинії привертає до неї увагу. Для захисту вона випускає величезну кількість отрути. Рожева актиния мешкає біля берегів Європи і Африки.

 

Рожева медуза мешкає в Мексиканській затоці і Карибському морі . Великі особини можуть досягати 70 см в діаметрі. Опіки цих медуз дуже болючі для людини.

Автор: fishki.net
 

Орхідейний богомол, отримав назву через незвичайне забарвлення, яке робить його схожим з квіткою орхідеї. Мешкає в тропічних лісах Індії та Індонезії.

Автор: fishki.net
 

Рожева колпиця дуже подобається модельєрам. Її пір'я коштувало в три рази дорожче золота. Сьогодні популяція становить від 100 тис. до 250 тис. птахів. Це дуже мало тому птах знаходиться під охороною.

Автор: fishki.net
 

Рожевий павук-бокохід або павук-краб, отримав свою назву за здатність пересуватися боком. Вони не плетуть павутини, їх зброя - видозмінені передні ноги.

Автор: fishki.net
 

Рожева цикада. З боку здається, що дерево всипане яскравими "квітами". Але варто хлопнути в долоні - і "квіти" спурхують в повітря.

Автор: fishki.net
 

Розовокрилий метелик називається винний бражник. Мешкає в Сибіру, ​​Європі, Азії і на півночі Африки. У сутінках його можна помітити на квітах рододендрона чи жимолості.

Автор: fishki.net
 

Рожевий коник - це не вид, а аномалія, яка називається еритризмом. У природі вони зустрічаються лише 1 з 500 коників.

Автор: fishki.net
 
Зараз ви читаєте новину «Фото тварин, які крім звичного кольору можуть бути і рожевими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути