четвер, 18 березня 2010 14:56

Дніпро затопить маєтки прем"єрів, спікерів і президентів

Дніпро затопить маєтки прем"єрів, спікерів і президентів
Елітні поселення багатіїв на Дніпрі під столицею України затопить у першій половині квітня.

На Київській гідроелектростанції пояснюють: кількість снігу і товщина промерзання ґрунту цьогоріч такі, як 1970-го. Тоді рівень води піднявся на 6 м. і греблю ГЕС затопило по край бетонної огорожі. Але 40 років тому не було намитих островів і півостровів з елітними особняками, через які звузилося русло Дніпра.

Тепер вода просто не встигає проходити. Її рівень піднімається. У зоні ризику - Поділ, Бортничі, Теличка, Видубичі, Корчувате, Осокорки. Найбільша ж загроза - для елітних дач у Кончі-Заспі. Там мешкають екс-президенти, колишні і нинішній голова Верховної Ради, ще деякі високопосадовці. Може змити й інші елітні поселення, зведені на намитій землі. Зокрема, "Срібну затоку", де будинки екс-прем"єрки Юлії Тимошенко та сім"ї столичного мера Леоніда Черновецького.

Володимир Борейко, 51 рік, директор Київський еколого-культурного центру: "Може затопити досить велику частину Києва і найближчі околиці. Найбільше не пощастить тим, хто побудувався на намивних пісках у Кончі-Заспі. Вони ж засипали там річки і озера, штучно утворювали ґрунт. Повністю не змиє, звичайно, бо там же будували якісні і дорогі будинки. Але перший-другий поверхи точно затопить".

Павло Мовчан, 70 років, письменник: "Я не зловтішаюся. Але це має колись статися. Вода змиє усі незаконні забудови в Конче-Заспі. Якщо не можуть покарати інші, то каратиме Бог. Я не боюся повені. Наш письменницький кооператив знаходиться на високому березі. Повінь у 1970-х роках нас оминула. Якщо буде ще страшніша - може зачепить будинки Івана Драча і Дмитра Павличка. Вони - в низині".

Володимир Литвин, 53 роки, голова Верховної Ради: "Якщо говорити цинічно, то хай цим переймається і думає, що робити, Управління справами Верховної Ради. Бо це ж державний будинок. Але я сподіваюся, що аж до підтоплення не дійде".

Весь матеріал про майбутні біди українських можновладців читайте у номері "Країни" від 19 березня.

Зараз ви читаєте новину «Дніпро затопить маєтки прем"єрів, спікерів і президентів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

71

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути