понеділок, 01 березня 2010 17:43

Через паводок у Києві вже готують плани евакуації населення

Через паводок у Києві вже готують плани евакуації населення

У разі виникнення повені в Києві унаслідок весняного танення снігів, ймовірність чого є високою, рівень води перевищить критичну точку паводку на 2,5 метра. У зв"язку з цим столична влада вже почала готувати плани з евакуації населення.

Про це повідомив перший заступник начальника Головного управління з питань надзвичайних ситуацій Київської міської державної адміністрації Іван Гаврилюк. За словами чиновника, станом на 1 березня рівень води в Дніпрі в районі Києва піднявся на 489 сантиметрів.

При цьому критичною точкою для початку паводка, за словами Гаврилюка, є рівень 715 сантиметрів. "Ми готуємось до того, щоб убезпечити людей в разі виникнення паводку на території міста Києва",- наголосив чиновник.

Він також повідомив, що очікується підтоплення Дарницького, Дніпровського, Деснянського та Подільського районів столиці. За словами Гаврилюка, в тих місцях, де очікується підтоплення, КМДА попередить населення про можливу небезпеку.

Чиновник також зазначив, що готуються плани з евакуації населення і карти місць, де існує висока вірогідність паводку. "Для того, щоб в разі підтоплення, спокійно, без паніки виселити людей в безпечне місце", - додав Гаврилюк.

Нагадаємо, за попередніми прогнозами експертів, весняна повінь, викликана таненням великої кількості снігу, очікується, крім Києва, на Заході (Тернопільська, Хмельницька, Рівненська, Волинська області) і в центрі України.

Разом із тим, підтоплення вже почалося в окремих населених пунктах Криму, Одеської, Миколаївської, Луганської областей.

За прогнозом експертів, нинішня повінь в Україні може стати найбільшою за останні 30 років.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Через паводок у Києві вже готують плани евакуації населення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути