понеділок, 01 березня 2010 16:00

Гідрометцентр знову попередив про підтоплення Києва

Гідрометцентр знову попередив про підтоплення Києва

Гідрометцентр України прогнозує підтоплення в Києві низки районів під час весняного паводку. Про це повідомив голова Гідрометцентру МНС Микола Кульбіда на селекторній нараді.

"Підйому води слід очікувати, якщо в сантиметрах над умовним нулем посту, як звикли визначати метеорологи, це 720-800 см при нормальному рівні 715 см. У Балтійській системі, тобто над рівнем моря, ці цифри складатимуть 94,2-95 м Балтійської системи", - сказав він.

Він зазначив, що при проходженні максимального рівня води можливе підтоплення територій і об"єктів, розташованих на заплаві уздовж Канівського водосховища, зокрема, дачні масиви, Осокорки, Вишеньки, а також в Бортничах, в с.Вишенки, Гнідин в районі Корчуватого, а також досягнення позначок підтоплення в межах неодамбованих територій на Воскресенських і Русанівських садах, а також заплави на південь від міста. Також очікується підтоплення ділянок і будов, зведених без належного підйому позначок води до безпечних.

Також відбуватиметься перелив води через Лівобережну дамбу Бортничі-Вишеньки і ускладнення проїзду по ній транспорту. Щодо Бортницької станції аерації, вона розташована на позначках вище рівня, який очікується за прогнозом. "Ця станція не має бути затоплена", – зазначив він.

За словами першого віце-прем"єр-міністра Олександра Турчинова, підвищена небезпека весняного паводку очікується в третій декаді березня, передає РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Гідрометцентр знову попередив про підтоплення Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути