середа, 22 травня 2024 12:31

Дрони Sea Baby оснастили "Градами" - фото
4

Морські дрони Sea Baby оснастили "Градами"
Фото: УП
Морські дрони Sea Baby оснастили "Градами"
Морські дрони Sea Baby оснастили "Градами"
Морські дрони Sea Baby оснастили "Градами"

Морські дрони Sea Baby оснастили системами "Град".

Модернізований безпілотник уже випробували на південному фронті на Кінбурнській косі, пише "Українська правда" із посиланням на джерела в СБУ.

"Sea Baby - не просто дрон, а багатофункціональна платформа, яка постійно вдосконалюється. Сьогодні ми можемо підтвердити, що вони оснащені реактивною системою залпового вогню і це технологічне рішення вже показує потужні результати. Тож ворога чекають нові сюрпризи. Працюємо, як завжди ефективно", - заявив співрозмовник видання.

За словами джерела, у ніч проти 20 травня дрони СБУ Sea Baby спільно з морськими силами ефективно відпрацювали з моря по позиціях росіян на Кінбурнській косі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ГУР назвали найефективніший засіб знищення флоту РФ

Співрозмовник також поділився кадрами зимових випробувань Sea Baby та безпосередньо з виробництва дронів. Вартість морського дрона Sea Baby - 8,5 млн грн.

Надводні безпілотні ударні човни Sea Baby - розробка Служби безпеки України. Протягом 2022-2023 років дрони СБУ вразили фрегати "Адмирал Макаров" та "Адмирал Эссен", а також мінний тральщик "Иван Голубец" і патрульний корабель "Ладный", ракетоносії "Самум" та "Буян", корабель "Павел Державин" та великий військовий буксир "Профессор Николай Муру", розвідувально-гідрографічний корабель "Владимир Козицкий".

За допомогою Sea Baby СБУ пошкодили Кримський міст.

Sea Baby здатний нести 850 кг вибухівки, розганятись до 90 км/год та долати відстань 1 тис. км. Його корпус виготовлений з матеріалу, який не помічають радари.

Морські безпілотники Служби безпеки України не мають аналогів на Заході. Вони непомітні для ворожих систем виявлення. Їх можна побачити лише візуально, а не на системі спостереження, сказав речник СБУ Артем Дехтяренко.

На озброєнні СБУ сьогодні перебувають морські дрони Sea Baby та "Мамай". Загалом, вони уразили 11 кораблів РФ, а також Кримський міст.

Зараз ви читаєте новину «Дрони Sea Baby оснастили "Градами" - фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути