пʼятниця, 12 березня 2010 13:20

Рівень води в Дніпрі буде найбільшим за 15 років - експерт

Рівень води в Дніпрі буде найбільшим за 15 років - експерт

Рівень води в Дніпрі в 2010 р. буде найбільшим за 15 років. Про це повідомив на прес-конференції завідувач відділом математичного моделювання навколишнього середовища Інституту проблем математичних машин і систем Національної академії наук Марк Железняк.

За його словами, додатковий обсяг води в ході танення снігу і льоду в 2010 р. складе 7 тис. куб. м. Тоді як в середньому додатковий рівень складав близько 5 тис. куб. м.

За його словами, хоча рівень води в Дніпрі в 2010 р. буде значно більшим, проте він буде значно нижчий, ніж під час великих повеней 1979 і 1980 рр., коли додатковий обсяг води складав 10 тис. куб . м і 18 тис. куб. м відповідно.

За його словами, рівень води біля Києва буде на 1,2 м нижче, ніж в 1979 р. "Хоч рівень води в Дніпрі біля Києва буде достатньо високим, але він буде значно нижчий, ніж в попередні паводки", - сказав він.

Він зазначив, що повінь не загрожує району Русанівських садів, оскільки рівень води тут буде нижчий, ніж в ході підтоплень в 1979 р., проте підтоплення загрожують частині Труханова острова в районі Гідропарку. Також можливі підтоплення в районі Корчуватого. За його словами, затоплення не загрожують вул..Набережно-Хрещатицькій, району Бортничів, Оболоні і Познякам.

Він спростував чутки про те, що до Києва може надійти вода із заражених територій біля Чорнобиля, передає РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Рівень води в Дніпрі буде найбільшим за 15 років - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути