вівторок, 26 січня 2010 16:26

Головний рабин Росії звинуватив українців в Голокості

Головний рабин Росії звинуватив українців в Голокості
Головний рабин Росії Берл Лазар заявляє, що населення України і Прибалтики брали участь в ліквідації євреїв під час Другої світової війни. Про це він сказав під час зустрічі з прем"єр-міністром Росії Володимиром Путіним, повідомила в прес-службі уряду РФ.

"...Це для нас, євреїв, те, що зробила Радянська Армія, Червона Армія під час Другої світової - це ми ніколи не забудемо. Ми це повинні чітко підкреслити і розповісти те, що було в реальності. Тому що, на жаль, те, що ми бачимо, і що було в останні дні на Україні - це страшно. Для нас це дійсно неприйнятно. І ми допомагатимемо роз"яснювати ці питання, щоб було чітке зрозуміло, що було. Історичні факти - це найкраща відповідь, коли ми бачимо таке", - сказав Берл Лазар.

У свою чергу, Путін відзначив, що уважно стежить за тим, що відбувається у світі з приводу проблем, пов"язаних зі спотворенням історії і запереченням Голокосту.

"Ви знаєте, я дуже уважно дивлюся за тим, що відбувається в світі, особливо з приводу проблем, пов"язаних із спотворенням історії, із запереченням, скажімо, Холокоста, і так далі. І хочу відзначити, що, безумовно, все, що стосується збереження пам"яті про жертв нацизму, все, що стосується збереження інформації про реальні трагічні події Другої світової війни - тут єврейські організації завжди виступають нашими послідовними союзниками. Це було і під час перенесення пам"ятника в Таллінні, це спостерігаємо і в інших регіонах світу, де робляться подібні спроби перегляду правди про трагедію Другої світової війни. Ми бачимо послідовність єврейських організацій і в Росії. З цього питання ми з вами абсолютно згодні. Хочу Вам за це подякувати", - сказав Путін.

"Думаю, що в цілому єврейська громада в Росії хотіла б дійсно показати, що не можна не тільки заперечувати цей момент і там Голокост в цілому, але участь кожної нації, яка нам допомагала - це ідеологічний підхід. Не тільки, що хтось допомагав, хтось - навпаки. Нацизм - це погано не тільки тому, що вбивали, а тому, що вбивали і виправдовували свої дії. Ті, хто допомагав їм, реально, те, що було в Прибалтиці, те, що було на Україні, - місцеве населення брало участь в ліквідації євреїв", - сказав головний рабин РФ.

Зараз ви читаєте новину «Головний рабин Росії звинуватив українців в Голокості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути