понеділок, 25 січня 2010 14:46

Польський єпископ вважає Голокост "єврейською вигадкою"

Польський єпископ вважає Голокост "єврейською вигадкою"

Краківський єпископ Тадеуш Піронек назвав Голокост "єврейською вигадкою". Про це повідомляє агентство PAP з посиланням на інтерв"ю священика сайту Pontifex.Roma. На думку єпископа, Ізраїль часто використовує нагадування про Голокост в якості пропаганди.

Тадеуш Піронек визнав, що більшість людей, які загинули в концентраційних таборах, були євреями. Проте він підкреслив, що від нацистів постраждали і багато інших, наприклад, поляки, італійці та цигани.

"Тому не привласнюйте цю трагедію в ім"я пропаганди", - підсумував єпископ.

На думку священика, євреї уміло користуються своїми фінансовими ресурсами і, зокрема, сильною підтримкою з боку США, постійно нагадуючи про Голокост в пресі. Через це у них з"являється певна зарозумілість, що, як він вважає, неприпустимо. В зв"язку з цим Піронек нагадав про палестинців, права яких, на його думку, порушують ізраїльтяни.

Тадеуш Піронек - не перший священик, який засумнівався в масштабах знищення євреїв під час Другої світової війни. У 2009 році католицький єпископ Річард Вільямсон приніс вибачення за те, що публічно заперечував Голокост. За свої висловлювання він був відлучений від церкви папою Римським Іоанном Павлом II, проте рік тому Бенедикт XVI відмінив відлучення. У низці країн заперечення Голокосту та пропаганда ідей нацизму розцінюються як злочини.

За приблизними оцінками, від рук нацистів загинули шість мільйонів євреїв, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Польський єпископ вважає Голокост "єврейською вигадкою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути