понеділок, 25 січня 2010 10:55

У 2009 році відбулося рекордне зростання антисемітизму з часів Гітлера

У 2009 році відбулося рекордне зростання антисемітизму з часів Гітлера

Наступальна операція Ізраїлю проти палестинських бойовиків у секторі Газа, що мала місце рік тому, викликала рекордне зростання антисемітизму в світі в 2009 році.

Ізраїльська урядова організація, що веде моніторинг проявів антисемітизму, в неділю, 24 січень опублікувала доповідь, в якій наголошується, що кількість інцидентів, які носять антисемітський характер, перебуває на рекордному рівні з часів закінчення Другої світової війни.

Серед таких інцидентів зареєстровані фізичні та вербальні образи євреїв, акти вандалізму і підпали синагог, єврейських кладовищ і меморіалів Голокосту. Автори доповіді пояснюють сплеск антисемітизму спільною діяльністю ісламістів і ультралівих груп.

Прем"єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що боротьба проти антисемітизму є сьогодні "як ніколи важливою".

У конфлікті між Ізраїлем та бойовиками угруповання ХАМАС, що мав місце з грудня 2008 по січень 2009 року було вбито 1300 палестинців і 13 ізраїльтян.

Раніше голова Асоціації єврейських організацій і громад України ВААД Йосип Зісельс заявив, що рівень антисемітизму в Україні є таким же, як в інших країнах Східної Європи. При цьому антиєврейські настрої в цьому регіоні є істотно слабшими, ніж у Росії чи Західній Європі.

Голос Америки

Зараз ви читаєте новину «У 2009 році відбулося рекордне зростання антисемітизму з часів Гітлера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути