пʼятниця, 26 червня 2009 08:19

Помер король поп-музики Майкл Джексон

 

Майкл Джексон помер 25 червня 2009 року в медцентрі Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі у віці 50 років. Коронер, який офіційно підтвердив поширені ЗМІ повідомлення, не став називати причини смерті. Розтин тіла має відбутися в п"ятницю, його вже доставили в морг.

Як повідомлялося, виклик на адресу Майкла Джексона надійшов у службу порятунку о 12:22 за місцевим часом, а смерть констатували лікарі медцентрів о 14:26 (00:26 п"ятниці за київським часом). Попередня причина - зупинка серця.

Британський таблоїд The Sun з посиланням на джерело у відділенні швидкої допомоги медцентрів Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі пише, що Майкл Джексон перестав дихати після чергової ін"єкції знеболюючого препарату..

Як розповіли в оточенні поп-виконавця, після ін"єкції демерола у Джексона почалося утруднене дихання, він дихав все повільніше, поки не припинив дихати зовсім.

Особистий лікар, що перебував поруч, спробував зробити йому штучне дихання і викликав швидку допомогу. Медики прибули через вісім хвилин і почали реанімаційні заходи.

Лікарі намагалися запустити серце пацієнта по дорозі в лікарню, але безуспішно.

Водночас, адвокат сім"ї Джексона Брайан Оксмен заявив, що той постійно приймав сильнодіючі препарати, щоб бути у формі перед серією лондонських концертів, яка повинна була початися в середині липня. Говорячи про смерть співака, адвокат зазначив, що вона не стала несподіванкою.

"Люди, які його оточували, весь час його підштовхували приймати сильнодіючі засоби. Якщо ви думаєте, що у випадку Анни Ніколь Сміт мова йде про зловживання, це і не зрівняється з тим, що було в житті Майкла Джексона", - зазначив Оксмен.

Препарат демерол (петідін, меперідін), про який повідомили джерела The Sun, є сильним анальгетиком, що має помірну седативну дію. У великих дозах він знижує скоротливу здатність міокарда і при тривалому застосуванні викликає залежність.

Як повідомлялося, Джексон збирався в цьому році розпочати серію концертів, перший з яких повинен був відбутися 13 липня в Лондоні у грандіозному залі О2. Квитки на цей концерт розійшлися за лічені хвилини.

Однак у травні, коли дати чотирьох концертів було перенесено на більш пізній час, шанувальники співака занепокоїлись. Проте організатори наполягали, що шоу відкладено через технічні труднощі.

На думку музичного експерта Пола Гамбачіні, підготовка до серії виступів могла сильно погіршити і без того слабке здоров"я Майкла Джексона.

"Я завжди сумнівався, що він буде в змозі відпрацювати з цього графіку усі ці концерти. Зараз я запитую себе, по мірі того, як ми дізнаємося деталі його смерті: чи не стрес це, пов"язаний з підготовкою до цих дат, привів до таких наслідків", - сказав Гамбачіні.

На його думку, "це означало видавати бажане за дійсне - вважати, що на тій стадії його життя він знову міг бути Майклом Джексоном".

За матерiалами: Lenta.ru, РИА Новості.

Зараз ви читаєте новину «Помер король поп-музики Майкл Джексон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути