четвер, 16 квітня 2009 14:55

Україна видала Молдові спонсорів кишинівських безладів

Україна видала Молдові спонсорів кишинівських безладів
Громадяни Молдови Габріель Статі й Аурен Марінеску екстраговані з України на батьківщину.

Про це в четвер повідомив заступник генерального прокурора України Олександр Шинальський.

"Вони вже в Молдавії", - сказав він, зазначивши, що за інформацією, яка надійшла з прокуратури Одеської області, Статі і Марінеску "на території України вже немає".

Шинальский також зазначив, що в рішенні Генпрокуратури про їх екстрадицію було відзначено, що вони мали можливість оскаржити це рішення протягом 10 днів.

"Вони не скористалися таким правом", - зазначив він.

У той же час Газета.ru повідомляє, що Статі і Марінеску в четвер були привезені в прокуратуру на броньованому автомобілі.

Будівля прокуратури оточена озброєними людьми в масках. У даний момент ведеться допит підозрюваних.

Нагадаємо, Статі й Марінеску були затримані 9 квітня в Одесі. Вони розшукувалися правоохоронними органами Молдавії "за дії, скоєні з метою захоплення і насильницького утримання державної влади з порушенням Конституції Молдавії".

В середу ГПУ повідомила про намір видати Статі і Марінеску Молдові.

5 квітня у Молдові відбулися чергові парламентські вибори, на яких перемогу здобула партія комуністів, правляча в країні з 2001 року. Наступного дня представники опозиції почали проводити у Кишиневі акції протесту, які переросли у масові безпорядки. Протестувальники розгромили і підпалили будівлі парламенту і адміністрації президента Молдови Володимира Вороніна. Впоравшись з безладами, влада Молдови приступила до арештів їхніх призвідників. Зокрема, пан Воронін заявив, що організацію безладів у молдовській столиці фінансував Габрієл Статі, який і був затриманий в одеському аеропорту. Вчора генеральний прокурор Молдови Валеріу Гурбуля повідомив ЗМІ, що його відомство звернулося до України з проханням про екстрадицію Габрієла Статі. У ГПУ підтвердили, що вже розглядають відповідне звернення.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна, Gazeta.ua.
Зараз ви читаєте новину «Україна видала Молдові спонсорів кишинівських безладів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути