середа, 15 квітня 2009 17:11

Для Вороніна Румунія – ворог, для його сина - матір

Для Вороніна Румунія – ворог, для його сина - матір
Впродовж останніх восьми років молдовський президент-комуніст Володимир Воронін різко критикував сусідню державу Румунію.

"Румунія претендує на звання загарбника, який кидає своє жадібне око на багатства найбідніших європейських країн. Румунія доклала руку до нещодавніх протестів в Кишиневі", - відзначив Воронін.

Але що дійсно забув згадати молдовський президент, це те, що для його сина, Олега Вороніна, Румунія - достатньо хороше місце для життя. Як відомо Олег є найбагатшою людиною в Молдові.

Як відзначає румунська газета "Adevarul", Олег Воронін заробив свій перший мільйон на початку 1990-х, імпортуючи цукор через свою кампанію, яка зареєстрована в Румунії. У той час Володимир Воронін займався реорганізацією комуністичної партії, лідером якої він є.

За даними видання, син молдовського лідера нібито узяв кредит в одному з румунських банків, який потім, на його щастя, розвалився.

Олег в даний час є досить успішним бізнесменом, який гармонійно поєднує ленінські учення свого батька з реаліями бурхливого капіталізму.


Як повідомляє сайт Компромат.Ru, середньомісячний обіг фінансової групи Олега Вороніна складає близько $30 мільйонів, що отримується від ввезення (у тому числі і контрабандного) нафтопродуктів, алкоголю, спирту, сигарет, постачань в держзамовлення. Прибуток приносить і спільне молдово-румунське підприємство з продажу автомобілів південнокорейської компанії "ДЕУ", яким володіє клан Вороніних.

Олег Воронін разом з другом Марком Ткачуком, радником президента з внутрішньої політики, контролюють реалізацію ПММ, цукру, спирту, сигарет. У кримінальній сфері, як стверджується, під їхнім контролем знаходиться наркотрафік, проституція на експорт та торгівля людськими органами.

За матеріалами Radio Liberty, переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Для Вороніна Румунія – ворог, для його сина - матір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути