понеділок, 11 серпня 2008 18:56

Троє будівельників загинули під обвалом церкви

6 липня під час ремонту церкви святого пророка Іллі в Козятині Вінницької області впав фронтон. Під уламками загинули дві жінки та чоловік. 28-річна Віра Мацюк та Лілія Хрищенюк, 26 років, працювали в місцевій будівельній організації малярами-штукатурами, перебували у відпустці. 42-річний Валерій Рожко, офіційно безробітний, перекривав дах черепицею. Всі троє сусідили. Ховали їх в один день майже одночасно. Увесь район проводжав загиблих у останню путь.

— Віра була немісцева, наймала в Козятині хату. У неї залишилася 5-річна донька, восени мала йти в перший клас, — розповідає сусідка Лариса. — Ліля була ще незаміжня. На день, коли її хоронили, в дівчини були куплені квитки на море, чемодани спаковані. Поховали її у весільному платті.

Загиблий Валерій Рожко, єдиний син у батьків, розлучений, раніше працював у житлово-комунальному господарстві. Віднедавна став часто відвідувати церкву, допомагати отцеві у служіннях та з ремонтом.

Будівлю церкви спорудили 1905 року. До 1995-го в ній розміщувався дитсадок. Потім приміщення стояло порожнім. 2005 року його передали Українській православній церкві Київського патріархату.

— Над верандою на фронтоні храму планували встановити ікону Божої Матері, щоб вид у церкви був красивий, — говорить парафіянка 80-річна Ганна Собчук. — Коли мурували фронтона, то туди ж цілий КамАЗ кірпічу викинули, от воно і не витримало такого вєсу.

— Справді, фронтон був змурований аж у дві цеглини, — підтверджує заступник начальника управління житлово-комунального господарства Козятина Володимир Радецький. — Скоріше за все просто не витримав ваги цієї надбудови фундамент. Я був присутній, коли витягували загиблих. Чоловік у момент завалу був на будівельних лєсах, він упав з висоти й убився. А от жінок, які в цей час штукатурили внизу всередині будівлі, завалило будівельними уламками — цеглою, шифером, вагонкою, дошками. Особливо страшні травми були у Віри. Її останньою витягли.

Козятинець Євген, який живе поряд із церквою, розповів, що прокинувся від двиготіння землі. Потім почув крики. Настоятеля церкви, отця Романа Масюри того дня не було в храмі.

Зараз ви читаєте новину «Троє будівельників загинули під обвалом церкви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути