вівторок, 25 березня 2008 18:38

Дзюньків перевели на електричне опалення

46 сімей села Дзюньків Погребищанського району на Вінниччині встановили електричні котли в своїх будинках.

— Електричне опалення бажають провести ще 300 родин, — каже заступник голови Погребищанської райадміністрації Володимир Коріненко, 46 років. — Це набагато вигідніше. На опалювальний сезон на дрова й вугілля треба щонайменше три тисячі гривень. А при електроопаленні — 1–1,2 тисячі.

Електрик Олексій Гаврилюк переконав односельців підрахунками, що електроопалення вигідніше за пічне і є альтернативою газу.

Торік на сходці села голова адміністрації Василь Осадчук, 49 років, запропонував зробити електричне опалення. Селяни були не проти. Кожна сім"я витратила на електроопалення будинку 5–6 тис. грн. Із районного й обласного бюджету виділили 50 тис. Щоб перевести все село на таке опалення, знадобиться 5 млн грн.

— Оптом закупили в Ямполі електрокотли по 1600 гривень, трьохфазний і трьохзонний лічильник за стільки ж, — розповідає Володимир Коріненко. — На ньому вводять параметри нічного, денного тарифу та в час пік.

Село Дзюньків розташоване від райцентру за 22 км. У 497 будинках живе 1300 людей. Із 63 сіл району газифіковано лише 13. Районна влада планує встановлювати електроопалення в Довгалівці та Сніжному.

Зараз ви читаєте новину «Дзюньків перевели на електричне опалення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути