Олег Рибачук
політик, громадський діяч, колишній віце-прем'єр-міністр з питань євроінтеграції
19.03.2014

Путін цинічно бреше

Понад усе нам потрібно зберегти армію і життя людей. У нас дуже нерівні сили. Російські окупанти і озброєна так звана самооборона - мають значну перевагу. Тому не треба бути Сталіним і давати команди стояти до кінця. Маємо дати адекватну відповідь агресору. І це не обов'язково військова відповідь.

Не думаю, що Україна готова і може вести повномасштабну війну, не маючи підтримки світу. Якщо Росія спробує розширити агресію, від української влади нічого не залежатиме. Буде партизанська боротьба.

Мало довіряю тому, що говорить російська сторона. Бо смерть українського військовослужбовця сталася на фоні здивувань Путіна.Від нього та міністра оборони Росії чуємо цинічну брехню. Путін каже: "Какую оккупацию вы видели, когда не прозвучал ни единый выстрел?". Тут же, через півдня, отримали постріл у серце. А до всього - заява нашого міністра оборони про перемир'я до 21 березня. З таким "партнером", як Путін, жодні двосторонні домовленості не мають сенсу.

Зараз задача номер один - безпека військових, якщо буде подальша ескалація конфлікту. Організувати посилення, підкріплення, доставку зброї, продуктів. Необхідно захистити і зберегти життя військових, бо, насправді, це золотий резерв української армії. Вже кілька тижнів вони під шаленим тиском залишаються вірними присязі і не піддаються на провокації. Не зраджують народу. Хоча на них, їхні сім'ї страшенно тиснуть.

Друге, завдання нашого командування - захистити громадян, які не хочуть здавати українські паспорти. Ці люди мають відчувати, що їхні права захищені. Чи це буде статус українських громадян на окупованій території чи якийсь інший.

Кримчани, які вимушені залишити півострів, мають чітко розуміти: для них є спеціальна державна програма. Мають знати номери "гарячих ліній". Розуміти, якщо вкрали або конфіскували їхнє заощадження у кримській банківській системі, то Україна їм допоможе.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі