Олег Рибачук
політик, громадський діяч, колишній віце-прем'єр-міністр з питань євроінтеграції
24.04.2014
24

Наша Служба безпеки бісить Путіна

Українські силовики призупинили антитерористичну операцію у Слов'янську на Донеччині. Служба безпеки говорить, що проводити її складно. На Сході та Півдні є дві категорії людей. Перша - це ті, що вірять і воюють за певну ідею. Друга - професійні завербовані диверсанти, у тому числі громадяни Росії. Вони координують, озброюють.

Росія організовує психологічно-інформаційну війну. Поки що - це війна нервів. З іншого боку є дії і розгортання її військ. Україна не може на це не реагувати. Але Росія шукає привід для вторгнення військ в Україну. Ніяк не може його роздути. Це складно робити у сучасних умовах. Оскільки є супутники, фотографії, інтернет, перехоплені телефоні розмови.

Варіанти сценаріїв Путіна не спрацьовують. Звичайно, Росія хотіла, щоб події масово розгорталися, а воно тухне. Служба безпеки відловлює диверсантів та повертають їх назад через блокпости. Це бісить Путіна. Не дуже розумні "народні мери" вибовтують головну ціль Путіна - зірвати вибори. Кричать на мітингах, що на вибори ніхто не прийде. Попри соціологію, яка свідчить, що 80 відсотків українців готові голосувати.

Путін не відмовляється від сценарію вторгнення. Бряцає зброєю. Військові стоять на кордоні у повній бойовій готовності. Але ціна цього вторгнення, напевно, їх теж не влаштовує. Вони можуть окупувати країну, але не зможуть втримати. Тому що почнеться партизанська війна. Українці будуть воювати, навіть, якщо українська влада здасться. Патріоти є скрізь. Росіян тут не будуть зустрічати з хлібом і сіллю. Будуть смерті - сотні і тисячі загиблих російських службовців. Впевнений, режим Путіна впаде в лічені години.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі