Ексклюзиви
понеділок, 30 січня 2012 06:45

"За день продала 200 пар носків"

Автор: Фото: Поліна РОМАНОВА
  Частина продавців ринку Урожай у Вінниці перейшли торгувати з вулиці у м’ясний павільйон. За місце платять вісім гривень. Але всім бажаючим місць не вистачає
Частина продавців ринку Урожай у Вінниці перейшли торгувати з вулиці у м’ясний павільйон. За місце платять вісім гривень. Але всім бажаючим місць не вистачає

Минулого четверга на вінницький ринок Урожай вийшли торгували лише половина продавців. Зранку на вулиці було -13°С.

Продавець теплих шкарпеток і рейтузів 34-річна Наталя Гончарук підключає блакитний електрочайник до розетки на підлозі намету. Важко нагинається, бо вбрана у два в'язаних светри, пуховик і жилетку на овечій вовні. На ногах утеплені спортивні штани, під ними колготки та шкарпетки з ангори. Взута в бурки на розмір більші.

— Ношу на собі 10 кілограмів одежі, зате тепло, — сміється. Гукає продавщиць із сусідніх яток пити чай із лимоном. Натякає, що може додати туди й коньяку. — Учора прийшла мамка із сином, років із 17. Хотіла купити йому підштаніки під джинси. То він вперся. Каже, що перед дівчиною стидно колготки носити. А як він там усе відморозить, то нада він їй буде?

Покупці обступають ятку Тетяни Мельник, що навпроти. Купують устілки. Переважно беруть товсті з овечої шерсті по 25 грн. За півгодини розбирають 20 пар. Повстяні по 4 грн. купують менше.

40-річний Сергій Мацньов роззувається на картонці біля намету, надягає на свої синтетичні тонкі шкарпетки теплі з ангори.

— Думала, ці носки на другий рік торгувати лишаться. Зима тепла, ніхто не брав. Слава Богу, вдарив мороз. Учора за день продала 200 пар, — говорить Тетяна Миколаївна, 56 років.

— Таня, постережи мій товар. Побіжу погріюся, бо ніс червоний, як у клоуна, — просить продавщиця жіночих сумок. Іде до торговельного центру "Омега".

Продавці фруктів укутують ящики старими ватними ковдрами. Роман Ібрагімов, 35 років, ховає мандарини в підземному складі. Там постійна температура вище 0°С.

— Нету смысла торговать, все пропадет, — каже. — Вигідніше не вийти, ніж поморозити всі фрукти.

Усього на ринку понад 1400 продавців.

— У січні половина не працює. Посходяться, як тільки блимне сонечко, — каже 35-річний Микола Поліщук, інспектор з торгівлі ринку Урожай. — Кілька продавців фруктів перебралися в павільйон. Оренда там коштує так само, як надворі — 8 гривень погонний метр. Але всередині всім місця не вистачить.

Зараз ви читаєте новину «"За день продала 200 пар носків"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути