четвер, 09 грудня 2010 17:51

Військовим подарували прапор за 18 тисяч гривень

Автор: фото: Тетяна ЩЕРБАТЮК
  Прапороносці бригади транспортної авіації з новим прапором на аеродромі ”Гавришівка”
Прапороносці бригади транспортної авіації з новим прапором на аеродромі ”Гавришівка”

6 грудня 456-та бригада транспортної авіації у селі Гавришівка на Вінниччині отримала новий бойовий прапор. Досі користувалася стягом 1943 року.

Гроші на новий виділила міськрада.

— Виготовили його у державному управлінні геральдики. Прапор вишили з обох сторін уручну. Коштує 18 тисяч гривень, — говорить 40-річний Олег Нечипорук, командир авіаційної бригади.

Обидва прапори із червоного атласу з жовтою вишивкою. У старого з одного боку було: "За нашу советскую Родину!" і портрет Леніна, з другого — "4-й гвардейский Сталинградский Красного Знамени полк дальней авиации".

На новому — інший напис: "456 гвардійська Волгоградська ордена Червоного Прапора бригада транспортної авіації". Бо після перейменування Сталінграда на Волгоград змінилася і назва бригади.

Після урочистостей священики Костянтин Іванченко та Сергій Ковтун освячують новий стяг. Через сильний мороз, вода у чаші покрилася льодом.

— Прапор — це символ честі військових. І його втрата тягне за собою розформування полку, — розповідає 56-річний Василь Нікіфоров, заступник командувача Повітряних Сил України. — Якось у Старокостянтинові був випадок, коли військовий вийшов на пенсію, взяв собі на пам'ять прапор і виїхав з ним у Росію. Після цього розформували усю частину.

Старий прапор 456-ї бригади зберігатимуть у Музеї Збройних сил у Вінниці.

Зараз ви читаєте новину «Військовим подарували прапор за 18 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути