середа, 24 жовтня 2007 07:03

Василь Вірастюк шукає у Вінниці силачів

Автор: фото: Наталя ЧУБЕНКО
  На ”Богатирських іграх” у Вінниці минулої суботи чоловік тягне бензовоз. Переможець змагань киянин Сергій Конюшко протягнув вантажівку 43 метри. Вінничани участі в змаганнях не брали
На ”Богатирських іграх” у Вінниці минулої суботи чоловік тягне бензовоз. Переможець змагань киянин Сергій Конюшко протягнув вантажівку 43 метри. Вінничани участі в змаганнях не брали

"Кидай мені, мені кидай!" — кричать із натовпу киянину, 24-річному Сергієві Конюшку. Під музику він знімає з себе футболку, крутить її у руках і кидає в публіку. Усі роздивляються його м"язи. Дівчата пищать. Чоловіка вітає організатор турніру "Богатирські ігри" 33-річний Василь Вірастюк, переможець чемпіонату "Найсильніша людина світу-2004".

Спортивне шоу "Богатирські ігри" пройшло 21 жовтня у вінницькому центральному парку. Змагалися шість кращих українських стронґменів — так нині називають силачів. Почесним суддею був найсильніший чоловік планети киянин Василь Вірастюк.

Змагання розпочали перетягуванням вантажівки з повною цистерною бензину. Чоловіки по одному впрягалися у спеціальні троси й тягли машину. Найкращий результат — у Сергія Конюшка з Києва. Він проволік бензовоз 43 м.

Погода погіршилася — й решту вправ богатирі виконували під дощем. Поруч мокли до 1 тис. глядачів. Щоб краще бачити сцену, хлопці вилазили на дерева та дахи торгових кіосків.

Оплесками та свистом зустріли естафету. Силачі змагалися на 20-метровій дистанції з діжкою вагою 182 кг. На зворотньому шляху вони закидали на тумби 90-кілограмові пивні кеги. Потім несли гранітну брилу в 175 кг та тричі перекидали велетенське 360-кілограмове колесо.

У всіх конкурсах, окрім штовхання дисків штанги, переміг Сергій Конюшко. Зі словами "Боже, допоможи", він не зміг підняти 125-кілограмові диски ввосьме. Це зробив лише харків"янин Віталій Герасімов. Як переможець Конюшко поїде в грудні на міжнародний турнір до Китаю.

Ніхто з вінничан не взяв участі в шоу.

— Ми спеціально їздимо містами, щоб знаходити найсильніших. Із нами зв"язувалися двоє хлопців, але у них щось там не вийшло, — зітхає Вірастюк. — Чого, так і не пояснили.

Найближчим часом силачі знову пообіцяли приїхати до Вінниці.

Зараз ви читаєте новину «Василь Вірастюк шукає у Вінниці силачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути