понеділок, 22 жовтня 2012 00:45

В УДАРі розробили проект скасування медичної реформи

Автор: Фото надане прес-службою партії ”УДАР”
  Людмила Станіславенко: ”Медичну реформу, яка нищить українців, УДАР зупинить, і буде поліпшувати медицину так, щоб вона стала доступною для всіх”
Людмила Станіславенко: ”Медичну реформу, яка нищить українців, УДАР зупинить, і буде поліпшувати медицину так, щоб вона стала доступною для всіх”

Кандидат у народні депутати по мажоритарному округу №11 у Вінниці та Вінницькому районі від партії УДАР Людмила Станіславенко на початку вересня 2012 року розпочала збір підписів жителів Вінниці та області проти проведення медичної реформи. Її ініціював уряд, і за оцінками експертів, медична реформа стала однією із найкорумпованіших дій влади. Вона націлена на зменшення бюджетного фінансування галузі охорони здоров'я та віддалення українців від послуг у сфері медицини. Медична реформа не влаштовує більшість людей.

— Пілотний проект медичної реформи, яку здійснюють у трьох областях України — Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій та в місті Києві — покликаний зменшити бюджетні витрати на утримання галузі охорони здоров'я. Тобто, ці видатки перекладають з державного і місцевого бюджетів на плечі простих вінничан, дніпропетровців, донеччан, киян, — пояснює Людмила Станіславенко, кандидат від УДАРу по округу №11. — Усе це роблять у досить лицемірній і принизливій формі для пацієнтів, тобто, усіх нас і для працівників галузі охорони здоров'я. Головна риса реформи — у пілотних регіонах замість сталої системи — дільничний лікар, лікар-фахівець, поліклініка, стаціонар — вводиться система так званих сімейних лікарів. Вони працюватимуть на засадах самоокупності. Тобто, доступ до первинної ланки охорони здоров'я стане для людей платним. Цікаво, що жоден медичний університет держави за останній 21 рік незалежності не вчив на сімейних лікарів. Тому влада екстреним способом намагається перепрофілювати терапевтів і педіатрів, а також гірших за кваліфікацією вузьких спеціалістів. Уряд хоче це зробити за півроку або дев'ять місяців. Але, як показує досвід Великої Британії, де система сімейних лікарів діє давно, на навчання сімейного лікаря треба витратити від шести до дев'яти років. Це значно більше, ніж на підготовку терапевта, хірурга, уролога чи лікаря іншої спеціальності.

Крім того, медична реформа не забезпечує дотримання конституційних прав українців — на доступну медицину та медзабезпечення. Вінницька обласна організація партії "УДАР Віталія Кличка" та кандидат у народні депутати від УДАРу Людмила Станіславенко вирішили, що з цією антигуманною реформою треба боротися активно.

— Ми зареєстрували громадську організацію "Батьки проти медичної реформи на Вінниччині" та розпочали активний збір підписів жителів Вінниці та Вінницької області проти медичної реформи. За короткий час, із середини вересня до середини жовтня наші активісти зібрали 20 тисяч підписів громадян, які висловилися категорично проти продовження медичної реформи в її нинішньому вигляді. Ми також проконсультувалися з активістами, які проти впровадження медичної реформи в інших пілотних регіонах. У Дніпропетровській, Донецькій областях також у столиці цей рух став уже масовим. Експерти стверджують, що якщо медична реформа буде впроваджуватися в усій Україні, то кількість населення в найближчі 10 років істотно скоротиться, — розповілдає Людмила Станіславенко.

Лідер УДАРу Віталій Кличко перебував на Вінниччині на початку жовтня цього року й ознайомився з намірами вінницького УДАРу, активістів руху "Батьки проти медичної реформи". Він повністю підтримав вінничан і Людмилу Станіславенко.

— Ми всі розуміємо, що галузь охорони здоров'я треба реформувати. Але не для того, щоб чиновники могли збагачуватися на проведенні змін. Модернізація галузі необхідна для всіх українців. Зміни треба робити обмірковано, вони мають бути якісними. Напрацювання вінничан і Людмили Станіславенко увійшли до комплексної програми УДАРу щодо змін якості життя в Україні. Ми повністю підтримуємо дії нашого кандидата в народні депутати Людмили Станіславенко в намаганні поліпшити галузь медицини і будемо їй усіляко сприяти в цьому в парламенті. Україна має стати цивілізованою європейською країною. Тому й медицина має бути європейською. Тобто ефективною і доступною, — каже Віталій Кличко.

Зараз ви читаєте новину «В УДАРі розробили проект скасування медичної реформи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути