неділя, 22 січня 2012 09:30

Проїзд у громадському транспорті подешевшає

Автор: Фото: Поліна РОМАНОВА
  Жителька вінницького мікрорайону Старе місто на кінцевій зупинці Педучилище підписується проти скорочення маршруту №21
Жителька вінницького мікрорайону Старе місто на кінцевій зупинці Педучилище підписується проти скорочення маршруту №21

У лютому у Вінниці планують скасувати більшість маршруток або скоротити їх маршрути.

— Багато з них дублюють рух електротранспорту, перевантажують центр та створюють затори, — пояснює мер міста 33-річний Володимир Гройсман. — Трамваїв та тролейбусів стане вдвічі більше. Вони їздитимуть з інтервалом в 3 хвилини з 5.30 до півночі. Побільшає муніципальних автобусів, що курсуватимуть кожні 15 хвилин. Пільговиків возитимуть безкоштовно. Проїзд подешевшає. Коштуватиме гривню.

Жителі мікрорайонів Корея, Бучми, П'ятничани і Старе місто скаржаться, що громадського транспорту бракує. Через погані та вузькі дороги трамваї та тролейбуси туди не їздять.

У п'ятницю о 7.20 до пл. Восьмого березня в мікрорайоні Старе місто під'їжджає забитий чорно-білий муніципальний автобус. Курсує за маршрутом №21 педучилище — лікарня Пирогова. Зо два десятки людей, що стояли на зупинці, кидаються до дверей.

— Чого ви лізете? — кричить кондукторка років 40.

— Добре, шо ви вже на роботі, а комусь ше треба доїхати, — відказує 50-річний чоловік у коричневій дублянці.

35-річна Наталя Кравчук не встигає добігти до автобуса.

— Мені на роботу на пів дев'ятого. Вийшла раніше, щоб нормально доїхати. Слєдующий автобус буде через час, — говорить.

О 8.00 проїжджає біла маршрутка №21. Їде через центр до мікрорайону Вишенька. Восьмикласник Віктор Ясніцький махає водієві, щоби спинився. Той показує руками над головою "оленячі роги". Це означає, що місць немає.

— Наш маршрут хочуть скоротити майже наполовину, будемо їздити лише до ринку Урожай. А як люди хочуть на Вишеньку, то треба пересідати на громадський транспорт, — розповідає водій 21-ї маршрутки Сергій Мостиренко, 37 років. Показує аркуша з підписами пасажирів проти скорочення маршруток. Їх збирають тиждень.

— Коли ліквідовували стихійну торгівлю в місті, також були нерозуміння. Але потім усі погодилися, що зміни були на краще, — каже міський голова. — У Старе місто пустимо п'ять муніципальних автобусів. Максимально врахуємо всі пропозиції. Слід телефонувати на номер "Цілодобової варти" 15-60.

— Муніципальний транспорт рухається зі швидкістю 13 кілометрів на годину, але вона зросте, якщо розвантажити дороги від маршруток. Один муніципальний автобус зможе замінити п'ять маршрутних. Зараз їздить 60 відсотків електротранспорту, решта стоїть. До швейцарських трамваїв причепимо додаткові вагони. Зможемо перевозити одночасно 500 осіб, — пояснює начальник міського трамвайно-тролейбусного управління 65-річний Володимир Бугайчук.

Зараз ви читаєте новину «Проїзд у громадському транспорті подешевшає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути