понеділок, 21 листопада 2011 06:30

Поліклініку відкрили через 20 років після початку будівництва

Автор: фото: ТЕТЯНА ЩЕРБАТЮК
  На молочнотоварному комплексі ”Племзавод ”Літинський”, що у селі Громадське Літинського району, дводенних телят переселяють в окремі будиночки на вулицю.
На молочнотоварному комплексі ”Племзавод ”Літинський”, що у селі Громадське Літинського району, дводенних телят переселяють в окремі будиночки на вулицю.

2011 року на Вінниччині звели понад 10 об'єктів. Найбільшим досягненням губернатор Микола Джига називає будівництво п'яти елеваторів:

— Найпотужніший відкрили в селі Соколівка Крижопільського району на 140 тисяч тонн. Наступного року плануємо звести ще три елеватори загальною потужністю 75 тисяч тонн. Також — добудуємо хірургічний корпус обласної лікарні імені Пирогова та кондитерську фабрику "Рошен" на вулиці Липовецькій на 500 робочих місць.

Прогнозують, що завдяки заводу область стане кондитерським центром України.

— Також відкрили овочесховище в селі Василівка Тиврівського району, там зберігають 18 тисяч тонн продукції. Ці об'єкти були необхідні для нашої аграрної області, — пояснює губернатор. — Бо немає де зберігати те, що вирощуємо.

Цьогоріч через 20 років від початку будівництва здадуть поліклініку та школу-ліцей для обдарованих дітей у райцентрі Шаргород.

— Об'єкти почали зводити ще в 1990-х. Потім роботи призупинили і поліклініка та школа стояли нетронутими, — пояснює колишній міський голова Шаргорода 56-річний Тимофій Жмурко. — Був там, бачив роблять гарний ремонт, до кінця року здадуть.

У Вінниці добудовують амбулаторію для судово-медичної експертизи.

— Досі судмедекспертизу проводили в переобладнаних приміщеннях. Сором, що таке велике місто не має амбулаторії, — говорить начальник відділу економічного аналізу і прогнозування облдержадміністрації Анжела Фурман. .

Важливим державним проектом називають будівництво водогону протяжністю понад 12 км у селищі Турбів Липовецького району. А тиждень тому в селі Громадське Літинського району корпорація "Рошен" відкрила молочний комплекс на 1300 корів. Їх обслуговує 36 осіб. Кожне теля має окрему годівницю й клітку, відділену шторами.

12 об'єктів, що здали на Вінниччині 2011 року

1.    Об'їзна дорога навколо Вінниці

2.    Перша черга комбікормовогокомплексу "Наша Ряба" в Тростянецькому районі

3.    Овочесховище в селі Василівка Тиврівського району

4.    П'ять елеваторів — у селі Соколівка Крижопільського району, Росоша Липовецького, Міжлісся Барського, селищі Тиврові та місті Козятині.

5.    Школа-ліцей для обдарованих дітей і поліклініка в Шаргородському районі

6.    Набережна Південного Бугу та світломузичний фонтан у Вінниці

7.    Комбікормовий завод у селі Корделівка Калинівському районі

8.    Водогін на 12 км у селищі Турбів у Липовецького району

9.    Міст через Південний Буг у селі Глибочок Тростянецького районі

10. Молочний комплекс у селі Громадське Літинського району

11. Сонячна електростанція в селі Слобода Бушанська Ямпільського району

12. Приміщення для судмедекспертизи у Вінниці

 

1 000 000

людей подивилися на музично-анімаційной фонтан "Рошен" за 1,5 місяця на річці Південний Буг. Його висота 60 м, має 560 підводних ліхтарів, що змінюють колір. Економіст Володимир Олексюк вважає, що про Вінницьку область заговорили завдяки фонтану. Каже, це дасть поштовх до відкриття нових готелів і розвитку туризму в регіоні.

 

На сонячній електростанції працює 5 інженерів

15 листопада в селі Слобода Бушанська Ямпільського району відкрили першу в області сонячну електростанцію та відновили роботу малої гідроелектростанції на річці Мурафа. Вона стояла закритою понад 40 років. Тут працюватимуть п'ятеро людей.

— Регіон сприятливий для розвитку сонячної енергетики, — пояснює президент компанії "Енргоінвест" Володимир Житник. — Ямпіль за кількістю сонячних днів схожий на північну частину Херсонської області. Звичайно, це не Крим, але ж і цього сонця достатньо, щоб виробляти енергію.

Енергію, яку вироблятиме сонячна станція, продаватимуть у держрезерв як екологічно чисту за підвищеним тарифом — 5,05 грн/кВт, а з гідроелектростанції — по 0,84 грн/кВт.

На створення сонячної електростанції компанія "Енергоінвест" витратила 15 млн грн.

— Батареї закуповували в китайської компанії "Янглі", — продовжує Володимир Житник. — Одна панель потужністю 235 ват коштує 383 євро. Тут використані 2434 батареї. Кожна панель має потужність 17 кіловат. У похмуру погоду дає близько 0,5 кіловат енергії.

 

Зараз ви читаєте новину «Поліклініку відкрили через 20 років після початку будівництва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути