четвер, 15 січня 2009 18:37

Наркозалежним безплатно видають шприци

Наркомани Вінниці безкоштовно отримують шприци, спиртові серветки і презервативи в чотирьох міських аптеках "Авіцена". Так Міжнародний благодійний фонд розвитку людини намагається знизити рівень захворюваності на ВІЛ-СНІД та венеричні недуги серед наркозалежних.

Для придбання картки на безкоштовне отримання медичної продукції наркозалежні мають звернутися в обласний наркодиспансер. Там їх зареєструють. Уже стали на облік й отримали картки 524 наркозалежних.

— За карткою кожен із них може отримати на добу три шприци, три серветки і презерватив, — каже фармацевт Людмила Ніколенко, 35 років.

Реєструватися переважно приходять чоловіки 30–40 років. До аптеки по просп. Юності звертається найбільше наркозалежних. Іноді за день буває 40–50 осіб.

— Крім отримання медичної продукції, в аптеках міста наркозалежні можуть безкоштовно пройти експерес-обстеження на ВІЛ, сифіліс й отримати консультацію спеціалістів, — каже голова вінницького відділення Оксана Оріщук, 38 років.

У проекті беруть участь аптеки "Авіцена" по просп. Юності, вул. Скалецькій, Київській, Пирогова.

Зараз ви читаєте новину «Наркозалежним безплатно видають шприци». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути