понеділок, 25 липня 2011 05:15

На "Уманьхлібі" короваї печуть за старими традиціями

Автор: фото: Анна КОРОЛЬ
  Інженер-технолог підприємства ”Уманьхліб” Тетяна Федоренко показує виготовлені на замовлення (зліва направо) фірмовий торт ”Загадка”, дитячий і весільний торти
Інженер-технолог підприємства ”Уманьхліб” Тетяна Федоренко показує виготовлені на замовлення (зліва направо) фірмовий торт ”Загадка”, дитячий і весільний торти

— Нещодавно у нас замовляли 100-кілограмовий торт на байкерське весілля. Попросили зробити у формі колеса. Наречений пізніше розповідав, що його з'їли за кілька хвилин. Наші майстрині втілюють найрізноманітніші фантазії наречених. Зобразити можна будь-що. Головне, щоб у молодят було бажання мати ексклюзивний весільний торт, — розповідає головний технолог підприємства "ТК "Уманьхліб" Надія Алтуніна, 52 роки.

На підприємстві можна замовити святковий торт будь-якої форми та ваги. Крім весільних, на "Уманьхлібі" випікають щось оригінальне для корпоративів, дитячих та сімейних свят.

— На дитячі свята просять зобразити на тортах казкових звірят, героїв популярних мультфільмів. На дні народження замовляють із написами "Улюбленій тещі", "Коханій дружині", "Любимому мужчине". На корпоративи і для керівництва просять написати щось незвичне і малюнок завжди нестандартний замовляють.

ЗАТ "ТК "Уманьхліб" працює на ринку хлібопродуктів кілька десятиліть. За цей час асортимент збільшився, а якість залишилася на високому рівні. Разом із хлібобулочними виробами випікають понад 30 видів печива та пряників. Завдяки натуральним складникам продукція подобається не лише уманцям, а й жителям сусідніх районів та областей.

— Уся продукція у нас натуральна. Рецепти перевірені часом, без жодних домішок. Працюємо лише з якісними продуктами, взагалі не використовуємо поліпшувачів смаку чи розпушувачів. Випічка не залежується, виготовляємо ту кількість, яку замовили, щоб усе було свіже. Пряники і печиво робимо вночі у другу зміну, щоб на ранок люди могли купити щойно спечені солодощі, — розповідає технолог.

Зі звичайним печивом випікають і відсадне. Його купують до святкового столу.

— Наші пекарі роблять його вручну, можна сказати, вкладають душу. Воно дуже смачне і має святковий вигляд. Це "Любава", "Ласунка", "Черепашка", "Анатолка", — каже Надія Андріївна.

Окрім весільних тортів та печива, є короваї. Коровай для весілля печуть за давніми рецептами.

— Короваї випікаємо у четвер. Адже за традицією їх можна пекти тільки у четвер та суботу. Це дуже відповідальна робота. Будь-хто випікати чи оздоблювати коровай не може. У нас є кілька майстринь, які це роблять. За тістом потрібно ретельно дивитися, щоб гарно підійшло. Та й думки, настрій у майстринь мають бути відповідні. Від короваю залежить щастя молодої сім'ї. Оздоблення завжди вибираємо у народному українському стилі. Квіточки, листочки, пташок — усе роблять вручну.

Нещодавно на підприємстві почали модернізацію виробництва. Планують збільшити обсяг виробництва солодкої продукції.

— Ми завжди працювали для людей, — каже керівник Олександра Бевз. — Тому продукція наша якісна. Ніколи не економили на сировині. Адже натуральні продукти — запорука здоров'я наших покупців. Хто купує "Уманьхліб", той знає, що наша випічка не тільки смачна, а й корисна для здоров'я.

"ТК "Уманьхліб" розташоване за адресою 20300 м. Умань, вул. Піантковського, тел./факс 0(4744) 5 20 36.

Зараз ви читаєте новину «На "Уманьхлібі" короваї печуть за старими традиціями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути