понеділок, 26 листопада 2012 00:15

На ремонт дороги збирають по 3500 гривень

Жителям вул. Бєлінського у вінницькому мікрорайоні П'ятничани на ремонт дороги пропонують здати по 3,5 тис. грн. Вона ґрунтова, з вибоїнами.

— Прийшли двоє жінок із вуличного комітету і сказали, що половину на ремонт дає держава, а половину з нас требують, — говорить місцевий Іван Хацаюк, 62 роки. — Мають здати гроші 34 будинки, а згодні на це з 10 дворів. В нас на вулиці пенсіонерів багато. Хіба можемо з пенсії у 800 гривень здати ті гроші. Якби хоч до тисячі. Ми просили запросити тих, хто відповідає за роботи, всі зібралися б і обговорили це питання. Відповіли, що тільки якшо всі здамо гроші, буде ремонт, а обсуждати нема чого.

Востаннє вулицю лагодили понад 10 років тому.

— Перед якимось виборами засипали щебенем, але він вимився, — продовжує Іван Іванович. — Потом кожен біля себе засипав постоянно.

У міській Асоціації органів самоорганізації кажуть, що немагістральні шляхи ремонтують співфінансуванням за рахунок жителів вулиці та державного бюджету.

— Вулиця Бєлінського — це приватний сектор і є другорядною дорогою. Тому лише частину суми виділяє держава, — розповідає 49-річна Наталія Панчук, голова асоціації. — Якщо мешканці зберуть гроші, то наприкінці травня наступного року почнемо ремонт.

Зараз ви читаєте новину «На ремонт дороги збирають по 3500 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути