Жителі села Кордишівка Козятинського району здають молоко Яготинському молокозаводу Київської області. За отримані гроші замовляють продукцію з заводу по собівартості.
— Найчастіше беруть йогурти по 4,5 гривні, вони з різними наповнювачами, — розповідає керівник молокозбирального пункту Валентина Панасюк, 43 роки. — Зараз з'явилися з кропом і огірком, то кажуть, до картошечки смачні.
Із заводських заквасок готують ряжанку, сметану й кефір.
— Порція закваски коштує 5,5 гривні, її додають у свіже молоко. Ще в нас популярне масло. У магазині коштує 13-16 гривень, а по собівартості — 10,9 і 11,05 гривні, залежно від жирності. Сирки солодкі беруть, їх випускають із родзинками і курагою, — продовжує Валентина Іванівна. — Ті, хто не тримає корови, усе замовляють. І сметану, і кефір, і йогурти. І не тільки для себе купують, а й дітям у Вінницю, Київ. Як приїжджають до батьків, ті мають їм гостинець.














Коментарі