понеділок, 29 липня 2013 00:45

"Щоб не скаржилася, пропонують зменшити квартплату"

Багатоповерхівки райцентру Козятин постійно заливає нечистотами через забиті каналізаційні труби. Щотижня з підвалів будинків на вул. Депутатській, 41 та 43 викачують по машині відходів.

— Картопля засмерділася — викинули, закрутка попливла, — розповідає 45-річна Валентина Лавренюк. Щомісяця за 4-кімнатку віддає 90 грн. Щоб не скаржилася, комунальники пропонують їй зменшити квартплату.

— Мер предлагає, щоб самі купляли трубу, але ніхто не хоче, бо ми ж платимо жеку. Тільки присилають машину, щоб викачували те лайно з каналізаційних колодязів і підвалу, — додає Валентина Лавренюк. — У Козятині в одному будинку два роки тому заливало підвал із каналізації. Жильці почали мстити одне одному. Всунули м'яча в трубу, і нечистоти вилилися через унітази квартир на першому поверсі. Тільки тоді влада зреагувала.

У міськраді захищають комунальників.

— Люди самі винуваті, бо забивають труби всяким непотребом — лушпайками, прокладками, бумагою. Нічого робити не буду, хай мешканці думають, що кидають у каналізацію, — говорить мер Олександр Гвелесіані.

На комунальне підприємство можна подати до суду за невиконану роботу.

— Люди повинні звертатися колективною письмовою заявою в комунальне підприємство, яке їх обслуговує. Чиновники розуміють, що мають відреагувати на заяву протягом 15 днів, інакше втратять роботу. Копію заяви можна подати в облдержадміністрацію, — каже 44-річний Олексій Гончар, голова спілки юристів Вінниччини. — Краще створити ініціативну групу, яка розбереться, за що платять жителі багатоповерхівки і куди витрачають гроші.

Зараз ви читаєте новину «"Щоб не скаржилася, пропонують зменшити квартплату"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути