четвер, 29 жовтня 2009 18:00

Андрієві Чмелюку техогляд обійшовся в 1034 гривні

Автор: фото надане прес-службою Державтоінспекції Вінниччини
  Інспектор Вінницької державтоінспекції Анатолій Погребняк звіряє номери агрегатів із документами на станції діагностики обласної державтоінспеції у Вінниці
Інспектор Вінницької державтоінспекції Анатолій Погребняк звіряє номери агрегатів із документами на станції діагностики обласної державтоінспеції у Вінниці

"Я працюю експедитором, тому виділити день на проходження техогляду для мене складно, — каже вінничанин 30-річний Андрій Чмелюк. Має автомобіль "Деу Сенс" 2007 року випуску. — А у вихідні станції не працюють".

Документи Андрій почав збирати ще з серпня.

— Потрібен паспорт, техпаспорт, медсправка, страховка, — загинає пальці. — Медсправку можна оформити двома способами. Неофіційно треба заплатити від 300 до 400 гривень. Зроблять протягом дня, можуть навіть привезти додому. Я вирішив зекономити, сходив за медсправкою сам. Майже цілий день простояв у черзі. Побував у психіатра, нарколога, здав кров на визначення групи. За довідку державного зразка заплатив 161 гривню.

Мінімальна страховка "Автоцивілка" обійшлася в 120 грн:

— Благо, що машина зареєстрована в районі, якби стояла на обліку у Вінниці, за страховку довелося б викласти в два рази більше. Бо в місті більше машин, а значить більший ризик потрапити в аварію. Ще заплатив за проведення техогляду 50 гривень та 150 — транспортний збір, бо двигун мого автомобіля 1,3 літра.

Перед тим як їхати на техогляд, Андрій зайшов на ремонтну станцію до товариша:

— Попросив глянути тормоза, ходову, електрику. На даїшних станціях дивляться спеціальними приборами, тому краще не ризикувати і перевірити їх у будь-якій ремонтній майстерні, щоб не їздити двічі. У гривень 300 обійшлася діагностика й усунення недоліків: поміняв дві передні шини, бо стерлася резина, залив масло, змінив тормозні колодки.

Через знайомих Андрій з"ясував, що вартість техогляду на приватних станціях майже вдвічі дорожча, ніж на станції ДАІ.

— Приватникам за діагностику треба заплатити від 90 до 130 гривень, а на гаїшній — 50 гривень, — пояснює Чмелюк. — Купив новий вогнегасник за 55 гривень і ліків в аптечку на 30 гривень. За 40 гривень ще помив машину, щоб інспектори не придиралися, і заправився крутим бензином "Євро-5" за 7,85. Купив його аж 10 літрів. Це значно знижує кількість вихлопних газів. У ДАІ ще потребували довідку про відсутність штрафів. Знову довелося півдня простояти в черзі. Загалом техогляд обійшовся в 1034 гривні.

Зараз ви читаєте новину «Андрієві Чмелюку техогляд обійшовся в 1034 гривні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути